andreavill

Alla inlägg den 8 augusti 2010

Nja

Av Andréa Bylock - 8 augusti 2010 22:12

muffinsarna...?! konstigt i plural

ja de blev inte så snygga men såklart goda! Jag ska försöka en annan gång... å då tror jag de blir snyggare!

Har tittat på en mycket mycket hetsig Mojito i gropen.. Kom en lös hund och en travhäst struttandes.. Men det var nog inte därför, tror att han var just för trött för att orka dressyra!

Han ville bara ta galopp och busa.... Ami höll i sig och hunden skällde av upphetsning!


Sen åkte vi till Lerheden för att ta in hästarna, då visade det sig att Mats var hemma. Men 1,3 mil i onödan...?!

Sen till C igen för att kolla såret å natta dom.. Jag blir tokig, nu har hon fått skav på vänster bak. Fick ett par gamla luddemuffskydd av Anna att ha istället för vanliga, så de tvättas  för fullt nu.


Vill ha tips på ett gott te...! Tack

Av Andréa Bylock - 8 augusti 2010 17:45

Nu kommer historien om när 9 personer åkte på utställning med 1 liten ponny.

Detta äventyr sattes i rullning när snön sträckte sig till fönstren och termotetern visade -25 grader...

Träning inför äventyret var minimalt, springträning ett par gånger. Onsdagen ägnades åt trimning av ponnyman och ponnyskägg och ponnyöronrufs. Redan där började man ana vad som komma skulle...

Fredagen var stora lögardagen med storputs av ponny och prylar. Fredagen till enda glänste svansen som guld.


Spända av förväntan trots morgontrötthet lastades transport och bil med tonåringar och ponny. Vid Götene slöt våran följebil med hejarklack upp. Tillsammans rullade vi in under regntung himmel.

Till slut hittade vi boxplats, sekretariat och förnuft (som dock senare skulle svikta)

Innerplanen såg gigantisk ut och undertecknads mage knöt sig likt en pålstek.


Tidsplanen hade noggrant räknats ut av en världsmästare i tyngdlyftning och en lärarstudent. Kl. 11.00 skulle det vara dags för klass 7c, Welshponny av Cob-typ, äldre valacker. När sen ponnyägarinnan ringer 09.34 och meddelar "att damen i sekretariatet säger att det är verkligen bråttom. Hon säger till och med att jag inte har tid att stå här!" var paniken och stressen i luften, pålsteken hade då förvandlats till en vibrerande plankstek. Den förvirrade tonåring och den yngre tonåringen försökte hjälpas åt med förvildad ponny och underteckand försökte för glatta livet ordna till skjorta, väst och armbindel i transporten som för stunden omarrangerades till omklädningshytt modell small...

Väl på plats vid min ring med andan inte längre i halsen utan kvar halvvägs till stallet inser underteckand att de bara var halvvägs genom Wels Partbred, alltså ca 15 nummer tills det var vår tur. Det vill säga 1 timmes bedömning plus Wels Partbred Championat....

Visserligen behövde Brinne-stel-som-en-Pinne titta av sig och lugna sina ack så hingstiga nerver... När vi entrade ringen var kl. 11.00 Tack och lov själva vilket gjorde segern i klassen lite enklare att promenera hem!

Frågvisa stod vi där med en ponny täckt av två stora rosetter och en guldmedalj!

Vad händer nu?

Ska vi tillbaka in eller är vi färdiga eller...? Ponnyägarinna gick således till en dam som såg informerad ut och frågade hur dagen skulle bli... Tillbaka till de frågvisa lät hon meddela att "det är långt kvar så han kan gå tillbaka till boxen, alla ska göra klart sen ska bästa valack koras" Skönt tyckte Brinne och undertecknad som tillsammans, nästan lika rosiga om kinderna, knatade tillbaka till den svala boxen.


Sittandes, så att säga ringside tittade vi på fina minicobbar, både hingstar och ston och bebisar. När undertecknad sen ser Welsh mountain gå in på Welsh Mountain-championat blir hon fundersam.. Logiskt borde väl Welsh av cobtyp ha ett eget championat? Ponnyägarinnan hävdar fortfarande att "damen sa ju att det var senare." Efter ytterligare en fråga hos de informerade påtalades att "du hinner, du har långa ben! Visserligen, men väldigt kort kondtion...

Vi hann, till och med hämta andan som kom släpandes efter likt en tonåring...

Konkurrensen bestod av klassvinnarna och tvåan om dessa belönats med Guld. Tillsammans var det 7 stycken ringen. Vi kom inte bland de två som gick vidare att tävla om Supreme Champion.

Färdigsprunget och färdigvisat gick vi lika nöjda tillbaka till stallet. Ponnyn belönades med betfor och hö och äpplen och pellets. Den lite mer svettiga i duon belönades med att få ta av sig sina svettiga kläder, dragkedjan på byxorna hade gett upp i värmen så det krävdes lite ålande för slippa dem...

Efter fika och middagsvila gick vi ner till ringarna för att få njuta av lite fina storCobbar och njuta av segerna sötma som ändå kommer med ett Guld.

Efter lite bläddrande i katalogen inser vi att vi var visst inte färdiga, nu skulle bästa valacken utses. Vi förstod att så skulle ske när alla var färdigvisade alltså 36 Cobbar senare. Skönt, då solen gasade hett och vinden lika stilla som en avliden.

Tiden gick och några få utvalda gick tillbaka till den inte lika häftiga ponny som lastades ur 7 timmar tidigare. Han var nu väldigt timid och man kunde nästan skönja några sömngubbar i ögonvrån.

Uppgjort var att de kvar vid banan skulle ringa när det återstod 2 stycken av sista klassen. Då visste vi att vi hade Welsh Cobs Championat på oss att göra klart... På väg tillbaka efter ombyte och toapaus möter jag tre skötare med en ponny i släptåg som påstod att morfar sagt att det nog var dags.. Två sekunder senare ringer mormor och hälsade ingen brådska. Jaha, vilket var det nu då? Brådska eller inte... Vi gick ner till banan och såg cobhingstarna springa för fullt! Vi vände tillbaka och bad dom återigen att ringa när det var två kvar inte tjugotvå...

Fjärde gången gillt, är det inte så?, kom vi ner till banan. Nu var det bara sista varvet kvar innan hemgång. Vi sprang allt vad benen bar, vilket inte var mycket då kraften hade runnit ur för flera timmar sen. Skönt att se att även ponnyn kan bli trött. Bästa valack blev en liten Mountain, Ecentrics Nikotin. Tvåa en skimmelwelsh. Båda jättefina!

Karavanen rullade 18.45 ut från stallbacken och nådde Linnebäck 2 timmar senare.


Roligt evenmang som gav mersmak... Nu har vi ju 100% mer erfarenhet av att ställa ut.

Welshförening har dock ett par viktiga saker att förbättra till nästa gång...

Ex. skyltning om var man går och var saker är. Toan! Bättre kommunikation mellan damerna i sekretariatet och damerna nere vid ringen! Skäms på matserveringen som vid kl 14.30 hade tvärslut på allt vad mat hette... Mjölk fanns att dricka och några smörgåsar som var väldigt trötta, fanns att välja på...


Många fina hästar.. Väldigt häftiga storCobbar!

En märklig sak är dock den vita repgrimman som människorna envisas med att visa hästarna i... Den resulterade i minst 10 lösa hästar, både i ringen och utanför..

 

De stora hästarna blir lite väl ostyriga med bara ett snöre kring huvudet.

Samma tjej tappade häst 5 gånger.. Hade hon såpa i händerna måntro?

Gulligast stil hade den treåriga cobben som gled under snöret, fortfarande på alla fyra hovarna ståendes.

Jag fångade en grå ungdom när vi hade lunchpaus... Visserligen i lädervisningsgrimma men ändock inget bett...

Bild på ponnyn borde närsom helst komma ut på Rebccas blogg. Håll utkik!

Här, en bild på rosetterna.

 

Den blåa för att han gick etta i sin ring.. (piece of cake!), den vinröda för att det är jubileums utställning och guldmedaljen fick han eftersom han samlade ihop 40p eller mer. (Bara show och inga poäng)

 

Vi tyckte att ponnyägaren kunde ha den i ett snöre kring halsen... Vi får se på nästa kalas?!


Det var vårat äventyr!

  Hagaby Bryn Mawr, f. 05 på treårstest hösten 08.


Av Andréa Bylock - 8 augusti 2010 15:41

Jag har muffins i ugnen vilket ger mig ca 7 minuter att skriva ett inlägg på!




Jag tänker på dig.... Å saknar dig....

Av Andréa Bylock - 8 augusti 2010 09:41

Om jag nu aldrig får några barn så är jag 100% nöjd med mina surrogatbarn: Mojito & Caiprinhia!

   

Pratbubblan till vänster är en riktig soffpotatis... Han stod vid staketet igår när vi kom hem och gnäggade å gnäggade. Han ville ju in!!

I morse ville han knappt gå ut och när jag sen tog på honom flugmasken trodde han ju att han skulle få komma in! Å när han inte fick det så gnäggade han hjärtskärande!

Söta C fick nytt bandage... Jag lät det vara torrt men med lite spån i... Intalar mig att lite spån aldrig har dödat någon.. ?!

   

Syns inte så vidare värst, men det var nog 7 stygn i alla fall.

Försöker ta nya bilder ikväll.... ?


Så när hon var väl packeterad tog jag ut dom och C blev sist i raden av hästar som gick ner på stora gräset å hon var så söt när hon gick där med manen guppandes och rumpan likaså!

Jag inser att de blir nog inga mästerskapshästar (förutom Linnebäcksmästerskapet då kanske   ) men i mitt hjärta är dom stjärnor!   


Här kommer bilder från i tisdags då Gropen var full av blivande stjärnor!

 

Innan avfärd


     

Mästerfotografen! Men bildbevis i alla fall på att de faktiskt har "hoppat"! Mojje var helt klart i sitt esse!

 

Precis innan avgång hemåt!

Min näsa är bara sekunder från att reduceras med en femtedel! =)


Ami rider Mojje på banan nån annan dag....

     

Han har som fruktansvärt svårt att stå still!

Vill ni se mer Mojito, på fina ridbilder? Kolla på Rebeccas blogg, där kommer även Brinnes dag.


              Hon är så söt så socker är beskt i jämförelse.... 


 

Mammahästen till dessa två underbart härliga individer får inte glömmas bort

Office Girl f. 93

Finbarr - Skippy

 

Bild på Og's pappa.





Presentation


Andréa bloggar om allt och inget.Oviktiga och viktiga händelser i livet

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Vem är du som läser min blogg?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards