andreavill

Alla inlägg under augusti 2010

Av Andréa Bylock - 25 augusti 2010 08:24

ska jag bli så där duktig å blogga alla dar... Men nu är jag bara halvduktig och bloggar bara när andan faller på....

Jag har ju en så upptagen och stressande tillvaro... ?!

Inte just nu, men den kommer definitivt bll...


Jag ska jobba på ridskolan varje onsdag, två lektioner. Vilket kommer bli väldigt roligt. Jag hoppas de kommer vara nöjda med mig som fröken...


I måndags var jag med Hanna undersökning på Strömsholm med Angel. Hältan är nu behandlad och om tre veckor vet vi om det gick vägen... Går det vägen  blir det mycket spännande. Hanna fick köpa Equitop Myoplast för hela 816 kr... Mattesnillen som vi är räknade vi snabbt ut att det kommer ju räcka 300 dagar, tills vi insåg att 1500/50 var ju bara 30... Hmm en dos är alltså 27 kr... per dag!

Veterinären tyckte oxå att Hanna skulle köpa Back on Track ryggpad och hasskydd. Vi frågade vad det kostade och vi stod där med stora ögon i reception... Ryggpad 795  och hasskydd, 2 st 390 kr för ett.... Alltså 1600 extra.. Då kände sig Hanna lite svag och vi tyckte båda två att det kanske hon kunde köpa när hon fått lite mer pengar...

Fast iofs... Väldigt bra med en veterinär som ger förebyggande råd istället för vanlig medicin.

  (Det är som små pärlor, som luktar viol...)


Idag kommer hovslagaren. Jag är helt säker på att han faktiskt kommer.. Jag känner det inom mig... ?

För då kan jag komma igång med C igen. Äntligen.

Mojje ska på sitt livs första dressyrträning på lördag.. Eller träning å träning är väl å ta i kanske.. Han ska visa upp sig för Anna så hon kan ge oss lite tips för framtiden...

Så nu ska jag dra transporten till Timsbron för den ska städas och sen ska kameran monteras, så jag kan titta på odågorna när jag kör dom!

Ska oxå fixa kort till mitt nya körkort...


På lördag väntar fest med twist! Madde kommer äntligen hem.. Yuppies ridshop har rea, men jag behöver inget!

Vi har oxå hittat snygga täcken... Och livet rullar på, jag är fattig!


Nu blir det morgonsmoothie med morgonmacka...




Av Andréa Bylock - 22 augusti 2010 23:07

Om man tänker att man aldrig mer får uppleva den här dan, det här mötet med den personen för första gången igen osv osv kan man lätt bli lite nostalgisk.. Liksom lite ledsen. Men om man å andra sidan tänker på vilka möjlighetet som väntar är det spännande!

Jag har en utmaning på g... Jag vet ännu inte hur det utvecklar sig. Kan blir lyckat, det innebär dock ansträngning efter eller så blir det olyckligt och utmaningen är avslutad i lagom tid till snön faller.Men då har man alla fall gett det en rättvis och god chans! Å alla har rätt till en chans att förbättring!

Har jag då inte tillräckligt att göra? Antagligen inte eftersom jag fortfarande är fet...

Jo såklart men alla vill väl rädda världen nån gång?

Imorgon är det lite start på projektet...

Återkommer med mer osammanhängande detaljer imorgon em.


C får skor på onsdag, skönt då jag tror hon gett upp hoppet om en matte som bryr sig!! Då kan vi börja rida å börja motionera!

Jag ska be Ulrika starta en bebisgrupp när hon har hoppträning. Det passar Emma, Linda och mig..

Jag vill så mycket: tandkoll med båda hästarna, jag vill att nån equiterapeut ska titta på dom, höanalys, kom igång med tömkörning, fixa en sadel osv osv...


Jag ska egentligen gå och lägga mig nu men jag försöker locka in kaninen från uteburen. Å svårt med en stendöv en...


Av Andréa Bylock - 22 augusti 2010 15:13

Jag har letat som en besatt vid ett par tillfällen efter mina ridskolenycklar! Jag var aldrig orolig att jag liksom tappat dom ute så de var borta för alltid! Men ändock lite orolig var jag eftersom jag behöver dom på onsdag och det känns ruttet att säga till Birigit att de var borta liksom!


Letat och letat.. Hade ett minne från i våras att jag hittat dom i en jackficka men tänkt att egentligen borde jag hänga dom i nyckelskåpet men jaja...

Jag trodde bestämt att det var en stalljacka som jag sett dom i! Å började rota runt här som en galning för en stund sen, alla ridkläder som hade en ficka av nåt slag genomkändes. Gick ut i hallen å kollade min gröna stall/halvvardags jacka. Å gav nästan upp och tittar på den svarta vinterjacka å då hänger nyckelbandet ut en halv decimeter.. Jag tror bestämt att något högre väsen har visat mig nyckeln! Det är helt underbart. Nu ska jag fästa något mer i nyckelbandet så jag aldrig glömmer bort vart det är, typ min arm?!


Fiskgratängen i ugnen och telefonen på laddning, sen ska jag ta ut min uråldriga cykel på luftning och bege mig mot Boviken. Tror å det bestämdaste att jag måste ändra min livsstil!?!


Stenbocken
Vecka 33 (16 augusti - 22 augusti)

En brevvän eller vän ger dig inte mycket i utbyte nu om du har en sådan. Men i framtiden verkar det bli bra, så ha kvar den brevvän eller vän som du har.Kontakter som du gör nu i arbetet kan betyda stor lycka för dig. Arbete i bästa glädje och kolleger tävlar om din gunst i den här veckan. Sundheten är dock din bästa vän. Här bör du inte ha ont om pengar, tvärtom så ska du kunna ha en rejält fylld börs. Visst har du chans till vinst i spel och bästa vinst är med Stryktipset.
Lyckotal: 8, 14, 21, 24, 27, 38, 49
Bästa lyckotal: 38
Vem är min brevvän.. Jag tänker Josefine, det är det närmsta brevvän jag haft. Förutom Anna som jag träffade efter ett ridläger, det var bara hon som skrev brev... Det räknas nog inte som brevvän då.. Jag var i alla fall ingen vän...
Ont om pengar har jag!! Så det är hitte på. Iofs stämmer 38 kr, fär det är nog det jag har på mitt konto!
Bla bla...


Av Andréa Bylock - 21 augusti 2010 15:13

Jag har efter lite funderingar och efterföljande frågor hos kära "kollegor" inom hästbranschen tagit reda på hos vilket märker man får mest multivitamin för pengarna...


Jag har tittat närmare på


o Chevinal Plus från Biofarmab

 

Beroende på vilken kvantitet man köper så kostar den mellan  ca 138 kr/l-119 kr/l.

25 ml/dag, räcker alltså 40 dagar

Beroende på om man köper 2,5 l eller 5 l så kostar den 3,45 eller 2,97 kr/dag


o Hippo Vitamin, Multivitamin, från Svenska Foder

 

Den kostar 199 kr/l.

5-10 ml/ dag, räcker 100-200 dagar.

Kostnad / dag: 1,99-0,99 kr


o Krafft Vitamin Multi, från Krafft

 

Kostar i enliters förpackning 189 kr.

20-30 ml/dag gör att den räcker 50-33,3 dagar.

Kostnad/dag 3,78-5,67 kr.


Jag jämförde innehållet i dessa tre och räknade ut mängden vitamin / ml.

För att få en mer rättvis berdömning räkande jag ut hur länge 1 liter skulle räclka.

En normal presterande häst alltså.


Det är HippoVitamin, Multi som har mest vitamin/ml.

ex. Vitamin A.

Ch--> 600IE             (IE betyder Internationell Enhet, men mer än det vet jag inte!)

Hi--> 3000 IE

Kr--> 1800 mg


Vitamin E

Ch--> 17 mg

Hi--> 50 mg

Kr--> 23 mg


Biotin

CH--> 0,02 mg

Hi--> 0,05 mg

Kr--> 0,06 mg          Krafft's Multi har mest Biotin


SLUTSATS

Jag kan nog dra slutsatsen att det är Hippos Multivitamin som är mest värd pengarna, drygast och på alla punkter, förutom Biotin, högst vitamindos/ml.


 


Jag kör just nu med Kraffts Multi då jag hade lite rabatt på Granngården när jag var där senast!



Min förhoppning, när höanalysen är gjord, är att jag klarar mig med hö/hösilage, havre, betfor, mineraler. (Har Kraffts müsli om det skulle behövas.)

Kanske kompletterar med Majsolja och just Hippos Multivitamin.

En del inom mig vill hålla det så basic som möjligt men en annan del vill ha massa "holker och burker", som mamma säger, att mixa å blanda med. Mest för att jag tror att det ger effekt.. hmm...


Ska plocka fram mina foderstatsräknar-talanger snart... Trots att det är ca 8 år sedan de senast luftades tror jag att det går fint...


Vad som ska plockas fram nu är däremot nåt att äta innan jag beger mig mot C för lite fix å trix!





Av Andréa Bylock - 20 augusti 2010 15:36

Nu är Karlskogas fräschaste hinderpark helt klar! Det är bara Therre som ska städa =)

Har oxå hämtat ut klisternummren så snart har vi annorlunda hindernummer...


Har plockat äpplen och fixat linser, försökte låna böcker men de flesta var utlånade. Försöker på Kristinehamns bibliotek istället.


Ska äta det bästa jag vet: Bruna bönor, potatis och bacon om en stund!

Sen blir det hästnördande en stund. Skulle vilja bada Mojje idag...


Hej!

Av Andréa Bylock - 19 augusti 2010 23:41

Idag har varit en lång dag.. En lång dag utan mjölk! När jag kom från C vid tiotiden trodde jag det var något hemskt läskigt i påsen på trappen, det vara dock bara en farinlimpa som Giggan hade bakat! Det var väldigt snällt.. Iofs är det jag som skulle bjuda på nånting eftersom Emelie sköter manikyr & pedikyr på Maja-Flingan!

Imorgon ska jag få äta brödet med mjölk, för det är det första jag ska göra på morgonen! Gå ut å mjölka korna!


Har fixat lite fina papper till ridskolan. Om det fanns ett jobb där man bara kunde få skriva fina dokument i datorn så skulle jag vilja ha det. Ett toppenjobb om jag dessutom kunde få fixa, typ måla å bygga; vara kreativ helt enkelt.


Har varit i kontakt med den kära hovslagaren... Det är märkligt att inte hovslagarskolan har en delkurs som heter: "Kundservice, ring upp och ge ett någotsånär korrekt svar"


Imorgon ska jag plocka äpplen till C i en trädgård. Då blir hon glad. Hon är minst lika mycket gottegris som sin matte...

Låna böcker och beställa linser. Stort komihåg är att jag måste ringa veterinären som var ute till C när hon hade såret. Agria vill ha ett underlag som inte jag hade fått.


Ang. hindren som vi har målat. De kommer enbart användas till tävling och organiserade träningar. Det finns ca 15 bommar + sockerbitarna och kanske ett par stöd att använda under "fri-hoppning"-tiden. Även en grind plus en hel mur =)


Nu ska jag nog sova... Ska kanske äta en liten limpmacka bara =)



Av Andréa Bylock - 19 augusti 2010 16:09

Jag visste att tonåirngar kunde vara arbetssamma men inte så här villiga!! Lollo & Angie har målat nästan var och varannan dag i två veckor. Allt som skulle göras är gjort och det av bara två personer, visst Therre och jag och småtjejerna har hjälpt till i två dagar men ändå bara en liten fjuttedel av allt deras slit. Noggranna och  flitiga tjejer! De fick den stora belöningen i dag.. Mc D   

Jag vill bara meddela till övriga ryttarinnor i klubben som känner sig sugna på att hoppa att ni numera bara har några få bommar och sockerbitarna att använda. För det är dålig stil att hoppa på materialet och sen inte intressera sig för att fräscha upp det, det är ju trots allt vårat tillsammans...


Det är så himla fint, det är alla mäjliga färger. Både lite mer galet och lite mer sofistikerat! Det är bara infångare som saknas, men det har vi en rätt så bra idé på hur vi ska lösa det... 4 st för 300 kr!


Ser fram mot lördagen då Ida och jag bestämt oss för utgång i Örebro. Hoppas det blir roligt! Å jag hoppas Malin hänger på =)Å Fia med!!


Nu ska jag inta soffan och vänta på Backmannarna! För ikväll blir det ridning av grabbarna!

Av Andréa Bylock - 17 augusti 2010 23:30

Har fiffifundilurat ett tag på personligheter...


Vad är självförtroende? Gott självförtroende och att vara realistiskt, är det samma sak?

Jag har en grundtanke om att alla människor i grund och botten är snälla och godhjärtade men möten med människor som ung gör att personligheten förändras.


Jag hade en chef en gång som var elak, inte just mot mig och inte mot djuren heller men ändock elak, på ett sätt som är svårt att förklara. Jag undrar vad en sån människa varit utsatt för som barn för att misstro hela sin omgivning, att alltid behöva vara på sin vakt. Är det så att självförtroendet är så dåligt och har varit så såpass länge så att den känslan blir standard?


En annan flicka jag känner ser sig själv som lägst på skalan.. Allt annat prioriteras före och hennes känslor blir aldrig sedda, i alla fall inte tagna på allvar. Vad är det som gjort att hon aldrig står upp för sig själv? Är det den starka känslan att bli omtyckt, älskad, som kvävt hennes egna instinkt att stå upp för sig själv. Jag ställer mig då frågan: kan jag ovillkorligt älska någon som inte respekterar mig och inte tar mina känslor på allvar?


Vad är det med oss människor som gör att istället för att ordna våra egna problem så försöker vi ordna andras? Vi attackerar andra vars problem är precis de samma som våra, bara att de visar sig på ett annat sätt?

Är det kanske så att det vi hatar oss andra är just en rädsla, att själva bli som de vi hatar? Eller är det så att det vi hatar hos andra är en slags gömd avundsjuka, att vi vet att omgivningen ser ner på detta beteende men att vi skulle önska att vi var lika frigjorda, ohämmade?


Jag har så många intressanta objekt för diskussion men det skulle leda till förtal osv så jag tror jag skippar att belysa dessa i det offentliga rummet, utan jag och Therre avhandlar dessa på ridskolan istället!

Therre förresten, en blivade beteendevetare med fobi för gallertrappor och hängbroar...



Presentation


Andréa bloggar om allt och inget.Oviktiga och viktiga händelser i livet

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Vem är du som läser min blogg?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards