andreavill

Alla inlägg under december 2009

50%

Av Andréa Bylock - 8 december 2009 09:44

är det på Hund & Kattproffsen.. Men köp inte upp allt.. Vi måste ju ha som priser till våra tävlingar till våren!!

Av Andréa Bylock - 7 december 2009 15:16

ohh lala måndag igen!

Helgen gick snabbt som vanligt, måndagen oxå faktiskt! Nu sitter jag här, väntar på att potatisen ska bli klar! Det är nog min bästa bas-grej: Potatis. Man kan göra så mycket av bara den lilla.

På lunchen fixade jag tre julklappar. Köpte Betfor på vägen hem. Det var 50% på alla hästgrejjor! Då får jag känslan av att om jag inte köper nåt så får jag svårt att andas så jag köpte, för min egen hälsas skull, en mjuk borste och en Likit Morots sten + 2 säckar Betfor! 172 kr. Klart och betalt!


Ska skynda mig att käka för sen ska jag ta in hästarna. Piss väder! Ingen hovslagare än!! Det blir nog att ringa Jakob från Khamn snart!

Mojje är fortfarande lika söt! Han älskar sin matte!

hej hej

Av Andréa Bylock - 6 december 2009 12:34

Jag tror lördagar & söndagar är kortare än de resterande fem dagarna! I går var det lördag och för att illustrera den så används Therre's favourit smiley 

Så fort gick den! Helt plötsligt var klockan 03.00 å dagen var slut!

Ingen hovslagare igår! Hade väl inte trott det men man hoppas ju på att alla människor kan ändras! Mojje fick åka transporten till ridskolan igår. Han rullade sig massa gånger och sen sprang han lite och sen fick han åka hem! Fast om han finge välja skulle man kunna tro att han ville bo där! Väldigt enkel häst att ha med sig: jag hoppas att han är så snäll och inte bara korkad!


Skyndade hem och fixade och trixade! Svårt det där med att välja vad man ska ha på sig! Till slut var vi hos Madde och hon fick sitt Snö Armband! Som godis! Vi hade väldigt roligt med chips, bröder och gammal musik.

Dagens bästa: Vakten frågar efter stämpel och Ida visar upp en tom handled "Varsågod" säger vakten!  "Yes, keep on walking" sa vi då!


Vart Madde tog vägen vet vi inte. Släpptes av vid Posten 02.37 sen är hon ett mysterium!


Önskeklapp # 5

 

Nu intar jag ryggläge och testar om chipsen håller söndagsstandard!

Av Andréa Bylock - 4 december 2009 22:46

är snart slut!

Idag var en kort dag på skolan! Skönt, men vi hade rätt så roligt på sv/eng!

Stallet sen igen, var hos C fyra gånger! Fodra morgon, släppte ut, mockar & fixar å sista svängen upp var med morötter! Hos Mojje var jag bara en gång! Det är stiltje med hästarna nu! Båda är rätt så ömfotade så jag kan inte greja med Mojje för han kan knappt gå. Måste försöka komma i väg till Botorp nån dag så han får känna lite mjukt under tassarna.


Mamma å jag såg Luftslottet som sprängdes! Helt okej faktiskt. Dock var böckerna väldigt mycket mer fängslande. Filmen är dock en sammanfattning med många bra bitar bortvalda!


Imorgon ska vi vara hos Madde på kvällen. Det var alldeles för länge sedan som jag träffade henne! Blir roligt och härligt. Diskodans och Malibu är helt rätt för mig känner jag! Min nya jacka från Jon & Jonna är oxå helt rätt för mig     




Hittade även en hel sida som är helt rätt för mig! Härliga färger, mönster och modeller! För tankarna till Irland som är ligger mig lite varmare om hjärtat än andra länder!

www.joulesclothing.com

Den häsr snygga västen kommer där i från

 

Och den här snygga tröjan som jag kan ha istallet och annars!

 

Okej, jag vet att man ser tjockare ut i tvärrandigt. Är lite en princip jag har att inte ha randigt på det hållet! Men den har så många andra plus så jag bortser ifrån den lilla defekten!


Nu ska jag nog ta natten eftersom hovslagare Mats skulle ringa imorgon efter han har varit hos Malin... Alltså man har inte den blekaste när han ringer! Alltfrån kl 9 till kl 13... Å val av dag är inte heller helt fastställt, allt enligt tidigare erfarenhet!


Natti natti


ps. Dagens "jagälskarmatte" går 100% till Mojje

  Bilden är kriminellt tillhandahållen, utan tillstånd, av  Rebecca Svensson   

Av Andréa Bylock - 3 december 2009 18:56

torsdag om du frågar Caiprinhia!

När mamma och jag åkte upp på lunchen för att lägga på bandaget på foten så hon kunde gå ut så tappade hon en tand! Mamma matade henne med morot "- Jag tror hon tappade en tand!?" Jag tänker lite snabbt "Ahh eller hur!" och säger "- Oj då!". Jo visst var det en liten framtand, närmare bestämt I2!

Mamma ledde ut Caiprinhia! Ni som känner min mamma trodde kanske att malarian skulle vara botad innan detta hände men hon tänkte väl att en trebent häst springer inte så långt!   Å Jódis fick följa med ut, hon uppskattar att vara i samma hage som C inte kanske så mycket för sällskapet utan mer för att C's matte är en hejare på att mata!


Skyndade snabbt tillbaka till skolan för lite kopiering!! Meningslöst, känns som om jag borde skänka mer pengar till WWF för jag förbrukar väl några träd i veckan med tanke på allt som jag kopierar. Å sen skyndade jag snabbt tillbaka till hemåt. Ett snabbt stopp på Kronhallen där man kunde gå genom nya ingången idag.

Väl i stallet blev jag lite orolig för det var så tyst så jag trodde att hästarna rymt från sin lilla hage, men de stod så snällt å väntade på att få komma in.

Ulrika und ich började operera för U hade bestämt för sig att det var nåt där. Mycket riktigt kom det fram en sten, en sten så stor som en ärta! Kan tyckas lite men den hade gröpt in sig i strålen på ett sätt så vi fick använda en söm för att peta ut den. Så nu har hon bandage igen med Streptocilin och bomull i. Hon kommer bli som en ny dag när det här väl är fixat!! Nu är det sisådär med den där julklappen till hovslagaren...


Restaurant Linnebäck bjuder idag på klassiska Bruna Bönor med Potatis och Bacon. Till efterrrätt microvågad majs!

Sen kanske Mojje-lille får sig en borstning. Han den kraken har så ont i fötterna så han kan knappt gå! Å till helgen måste jag verka lite så han håller sig i skick!!


Tack, hej

Av Andréa Bylock - 2 december 2009 22:16

bara fortsätter.....

"Hovbölden" verkar ju inte ett dugg redo att poppa ut! Jag har funderingar om att det inte är hovböld utan nåt annat... Eftersom hon är fruktansvärt öm på strålen, och varm i hoven. Kan inte ens trycka lite försiktigt på strålen utan rödhåriga protester. Så nu ser jag framför mig strålbenshälta... Eller hovbensrotation... Jag såg ett ytte pytte hål på strålen men det vet jag ju inte om det bara är ytlig eller om det är något där inne!?

Så imorgon ska jag ringa till Färjestad för att höra med dom om de har någon teori?!

Då till nästa problem... Vad kostar en portabel röntgenutrustning? För det är säkert smidigare än att lasta rödhårig och åka 5 mil till den stationära röntgenapparaten! Har flera tänkbara scenario som kan hända vid lastning av "Jagärsåtungifötternasåjagkanintegåenmetertill-Caiprinhia". Ehh till exempel att om jag får för mig att snurra grimskaftet runt bommen för att förhindra utbackning så kommer bommen att lossna och träffa mig i bakhuvudet så jag tuppar av eftersom jag står mellan bom och häst med godishink! Alternativt kommer C's huvud att lossna eftersom jag numera har rejäla doningar till grimma och grimskaft!Och i och med detta så är transporten alldeles trasig eftersom all glasfiber som bommen satt i är alldeles söndertrasad!

Scenario #2 kanske är att om hon väl kommer in så är hon så uppe i varv så hon bestämmer sig att försöka ta sig ut där framme å då automatiskt hamnar knäveck på bommen... Har hänt som 1½ åring! Lyfte tillbaka henne och Rebecca fick traumatisk upplevelse #1.

Ja som sagt så är det ju billigare kanske att åka in men är det värt svetten, det förlorade förtroendet häst-ägare (försörjare, slav) och de flådda handflatorna??

  Ärligt talat så känns det lite uppgivet för jag kommer ju ta med Mojje på allt roligt eftersom han är okomplicerad! C kommer enbart synas på lokala tävlingar! Alltså 20 minuters skrittväg från Stall Boviken!


Men imorgon kanske Mats kommer. Då blir det ett sista försök till att få bölden att komma ut!


Idag var det skola för hela slanten, först på Österleden. Hade två egna lektioner och jag måste erkänna att jag var duktig! Ungdomarna är ändå rätt så söta men ibland känns det som om man pratar med ett gäng utomjordingar!

På kvällen var det skola på Uni. Kom sent som vanligt, men enligt läraren så beror det på vad man prioriterar--> Det matriella livet eller det andliga!!


Mamma hade köpt en macka och Fanta till mig att ha som färdkost vilket uppskattades starkt! Undra om hon vet att hon gör min vardag så mycket enklare. Hon ska nog få en varmtröja så hon klarar att vara curligmorsa ett tag till... I alla fall till första barnbarnet kommer... hihi!


Nu ska jag se det sista på SYTYCD...

nästa sak på önskelistan är

 

DKNY Be Delicious

Presentation


Andréa bloggar om allt och inget.Oviktiga och viktiga händelser i livet

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Vem är du som läser min blogg?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16
17
18 19
20
21
22 23 24 25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards