andreavill

Alla inlägg under december 2009

Av Andréa Bylock - 13 december 2009 21:41

deluxe fick jag idag av Lovisa och hennes familj! Tusen tusen tack, känns väldigt skönt att bli uppskattad för jag försöker alltid mitt bästa men ibland känns det som det inte alltid räcker till. Men jag antar att det är en bra egenskap att vilja göra underverk alla gånger!

Lite dåligt dock för jag hade ju en liten uppgörelse med mig själv; att inte äta nåt onyttigt innan jul och blev jag sugen så skulle jag först dricka två glas vatten och sen känna efter. Hur ska det gå med två chipspåsar, daim, chokladbollar, julskum och annat som iofs är rätt så nyttigt! Jag antar att jag kommer få kissa mycket!


Rebecca red både på Mojje och Brinne idag! Det gick bra, svängde lite för första gången. Man märker på Mojje att han är yngre för han blir snabbare okoncentrerad medan Brinne har bättre balans och förstår snabbare vad Rebecca vill!


Imorgon ska  Caiprinhia få komma ut på promenad för första gången på länge! Skönt att få komma igång men nu känns det som om jag ska försöka sälja henne till våren. Då ska hon banne mig åka transport, hoppa små enkla hinder med ryttare och hon ska banne mig kunna ridas på bana i lite rätt form!! Hjälp mottages tacksamt   


Imorgon skola mellan 9 och 12. Snart har jag läst 1½ år, har då "bara" 2 år kvar. Så mycket som har hänt på den tiden... När jag tänker snabbt så kommer jag bara på dåliga och ledsamma saker men det har nog hänt något roligt oxå!

Helt knäppt att jag drar på mig en stor skuld för nåt jag bara kan tänka mig att bli. Om inte "mina" barn som jag får i min klass är snälla kommer de alla få ett inbetalningskort så jag får min pengar tillbaka... Bytesrätt?? Gäller det även på utbildningar?

Nu ska jag sussa! Hej du

Av Andréa Bylock - 12 december 2009 23:13

är avklarad och jag köpte inte en enda julklapp! Har inhandlat allt redan! Följde mest med för att få en anledning till att äta gott!

Två tröjor på Gina och inget mer! Skönt. Provade massor av stövlar, ska stå som en pensionär utanför butiken på mellandagsrean å hugga ett par jättesnygga bruna stövlar från Ecco direkt när butiken öppnar! Satt som smäcket på foten.

Dagens besök i Örebro går lite grann till historien som den dag då Pappa Bylock oxå visade att han ibland gör "Hoppsan-saker". Som att helt sonika backa in v70n i en plåtvägg i Krämarens P-hus. Bara tillknöcklad plåt på väggen, bilen lika fin som innan. Sen när vi kom till Marieberg så kommer det en man knallandes mitt på vägen på parkeringen. Å känner ingenstans att han ska gå åt sidan så pappa stannar å mannen väjar men bara halvt så han liksom går in i sidospegeln och fortsätter sen i sin dimma.... Märkligt!
Mammas ord i Pappas öron "Vi ska bara rusha in i en butik för en grej, går jättefort"

Mammas ord ur sin egen mun "Vi ska bara kolla lite snabbt här inne"

Pappas beräknade tidsåtgång: 10 minuter

Den faktiska tiden det tog att rusha lite snabbt, i alla butiker: Ca 60 minuter.

Pappa Bylock satt i bilen hela tiden....

Sen åt vi på Grekiska Kolgrillsbaren. Jag blir ju helt proppmätt men ändå så är det så gott så skulle de erbjuda mig en till så skulle jag lätt äta upp den oxå!


Nu ska jag äta min annanas och slå in julklappar!

Imorgon hoppning med Lovisa, Jonna och Pica!

Nu

Av Andréa Bylock - 12 december 2009 13:23

 har äntligen hovslagaren varit hos Caiprinhia!

    Våren 08 i Linnebäck

Av Andréa Bylock - 12 december 2009 11:34

på hovslagaren.....

  

Av Andréa Bylock - 12 december 2009 00:44

Får inte glömma...

   

Min hårblås låter som en gammal takfläkt och plattången blir inte längre varm....

Fina röda!

Röd är förresten en tantfärg så snart är jag inte längre ungdomschick i alla min röda kläder utan en tant som med hjälp utav färgen röd försöker se piffig ut...

Hmm

Av Andréa Bylock - 11 december 2009 23:48

Tack, tack så mycket Therre för den goda maten! Jag visste verkligen inte att du var så snitsig i köket! Chokladmousse, vitlöksbröd och pastagratäng.   

Har precis kommit därifrån, känns som om jag kommer vara mätt för evigt. Men eftersom jag känner mig själv vet jag att jag är hungrig till frukost imorgon!


Idag har jag jobbat med Brinne på fm. Vi provade tömkörning för första gången. Är lite imponerad av denna ponny som annars får magknip så fort nånting nytt kommer in i tillvaron! Lite jobbigt att själv hålla upp huvudet dock!

 

Hagaby Bryn Mawr -05 (Colnevalley Rasgall)


Sen Österleden, fick till och med kramar idag! De är bara så gulliga de dära tjejerna!   

Bara en engelska lektion, för Sv/eng var inställd. Skönt för då hann jag med att hämta linser, ta upp pengar å lite fix. Var på Granngården för det var ju lite tidig rea... Eller inte. VAr bara några täcken och stövlar. Iofs fina täcken, men bara 130 i storlek. Och fortfarande för dyra!

När jag skulle greja med Mojje var det lite snö i luften. Vi tömkörde oxå, han förstod dock inte lika lätt som Brinne. Vadå gå åt höger när hon drar i högertömmen, jag går hellre åt vänster....Logik?! Men ändå rätt så okej för första gången, dock är han tre år om 21 dagar!

Och det betyder att den andra ärtan är fyra. Det känns inte längre okej. Kändes som att vi var väl framme för att vara tre. Hoppad lite uppsutten på stockar i skogen, rider ut själv osv. Men nu då.. Knappt inte riden på hösten eftersom våra möjligheter till ridbana är något försämrade och så är jag inte helt nöjd med den. Visserligen riden ut mycket, utan problem, men det vinner inga OS-medaljer! Vill ju komma igång med någon slags träning! Våran stora Akilles-häl är absolut lastningen! El-chock, hypnos eller nåt!! Vill kunna åka till sadelprovaren och kunna fixa till tänderna ju!

Men imorgon kommer Mats...(det har jag väl aldrig sagt förut..?!   )

Den här stenen var i hoven


Den är i storlek som en ärta! Jag funderar fortfarande på hur och när den kom in i strålen eftersom det på tisdagen bara syntes en pyttemini bit och sen på torsdag kanske det syntes som ett riskorn. Det hade läkt runt omkring och över den. Vi fick ju gröpa med en söm och en tång! Nu är den i alla fall ute. Men kan väl tro att hon hade ont! Så jag hoppas att Mats vet hur han ska trixa med ny sko, sula och silikon!


På söndag ska jag och Elin spela The Sims. Det är en date! Känns avstressande och befriande att ägna sig åt avatarer i några timmar med en skön sjuåring!


Nu återstår bara att publicera och sen gå till sängen. Lånade sista numret av Hippson Magazine av Therre. Ska komma på en bra motivering så jag kan vinna Mountain Horse-kitet!

Till sist en bild på kanin som inte är still en minut!

  Maja-Flingan! Kärlek!  

God Natt!


There is something about the outside of a horse that is good for the inside of a man. 

~Winston Churchill

Av Andréa Bylock - 9 december 2009 21:06

Det kurrar nästan hela tiden i min mage! Jag ägnar stor del av dygnet åt att tänka på mat. Inte så sunt kanske, men jag gillart! På lördag blir det Grekiska Kolgrillsbaren. Jag tvingar ut mina föräldrar på julklappsshoppning! En smart drag enligt mig. Jag önskar mig många saker, mycket onödigt!


Har idag spenderat dagen på österleden. Det är faktiskt roligt 95% av tiden! Kidzen är helt wicked! Ibland får man påminna sig om att jag faktiskt inte är mentalvårdare...   <-- Så känner man sig vid halv tre då min dag för de mesta är slut! Vila middag har fått en livsviktig funktion i mitt liv de här sista nio veckorna.

Känns tråkigt att det snart är slut! Men men inget härligt varar för evigt........


Efter min middagslur åkte jag till Boviken, jag red på Joppe en sväng. Jag blev svett, han inte. Bara mer uppeldad! Nästa gång då ska jag inte köra lager på lager metoden när det kommer till klädvalet! Dock behöver jag ha en jacka med en bröstficka eftersom jag har pannlampsbatteriet där! Nästa gång ska jag rida längre så jag hinner med att få känna på det där mjuka som är på slutet. Nu infann det sig typ utanför stalldörren!

C fick ett litet blått bandage (med vita snören tralalala...) Får se om vi kan locka ut några små gruskorn ur foten.

Nu ska jag städa till kanin-skruttan.... Slarvig!   

Jag har alltid tyckt att en kanin är en kanin. Men nu efter 10 månader med Maja-Flingan så har kärlek uppstått. I alla fall från min sida, men jag tror från hennes sida med. Ska försöka få till en bild, men hon är väldigt sällan still så länge som behövs! Hon är vit, med röda ögon, stora öron som ej fungerar. Hon är som alla mina andra djur helt besatt av att bli skrubbi skrubbi på rumpan!

  

När vi ändå är lite sentimentala så kom jag oxå på att jag saknar Josefine, Vilhelm, Zeke, Solex och Peter....

Snart skickar jag julklappen till Vilhelm! Han kommer rocka på julafton!!


Åhh jag önskar att jag hade så mycket mer pengar så jag kunde köpa fina julklappar, men här gör jag en låtsas julklappslista! Det är ju tanken som räknas...   

Therre skulle få en ny bil så hon kan köra sin egen häst på träningar å så!

Madde skulle med säkerhet inte få ett schabrak eller lindor.    Hon skulle få nog oxå få en ny bil, iofs har hon en egen. Men den kan inte kallas för bil. Det är mer som en trimmad moppe med plåthölje!

Rebecca kanske skulle få kortare ben så hon kunde rida på Brinne i alla oändlighet! Hon skulle oxå få nya fina ridbyxor som är uppsydda på ett sätt som passar henne!

Ida skulle få nåt modernt och häftigt! För hon är alltid så modern och häftig. Sen skulle hon få en plånbock som är svår att öppna för hennes verkar öppna sig för lätt. 

Cassie skulle utan tvekan få en ny fot för den hon har är på halv stång! Hon skulle oxå få en 940 Turbo!

Jag skulle få ett BE-körkort, en hund, två sadlar, ett bling-bling pannband till Mojje och nya Mountain Horse ridstövlar.....


Nu ska jag städa till Maja-Flinga-Skrutta!

God natt!

Ps Imorgon förresten ska jag och Susse äta på Shanghai... Penang med lis!

Av Andréa Bylock - 8 december 2009 22:41

och jag missade Ugly Betty igen! Hinner inte få in henne i min kalender   

Men Mojje fick gå en kvällspromenad med sin matte och hennes bästa pannlampa! Dock svårt att hantera den på ett smidigt sätt när man är på sidan av hästen. Risken att blända hästkraken är hög! Plockade lite granris och hade en stund av harmoni!


Läste lite bloggar och återigen lyckas han att ta upp "heta" frågor och få de lättläst & roligt... Håller helt med. Ser mig själv som den där vrånga grekiska bonden när myndigheterna kommer och ska se pass på Office Girl. Hon har ju redan ett chipnummer. De kunde ju ha gjort något användbart av det när hon importerades hit. Men så många olika cocktails hon smakat på i sina dar så ska hon inte gå till livsmedelsproduktion, det är ett som är säkert! Sen gillade jag extra mycket när han drog paralleller till chips! Lite av en potatisfavorit   <-- chips! =)


Nu blev jag i valet och kvalet ang min jul underhållning. Den 19e kan jag åka till Madde för Palace-helg! Gillar jättemycket. Men jag kan oxå åka till Madde den 26e å se Maskinen på Hugos. Det kommer definitivt bli av. Det jag fnular på är ju den 19e. Ekonomin och tiden är det som är kruxet! Men är ju bara mammakex en gång   


Okej, nu till dagens julklappsönskning   

  Alltså inte tjejen utan mer hårfärgen! Pengar så jag kan färga och klippa underförstått!


Men hittade den här gulliga julkrubban. Nästan så man blir religiös   

  från bluebox.se


Imorgon ska jag rida på Joppe och ha en riktig hästdag. Synd bara att hovslagaren är okontaktbar för annars skulle en tur på Caiprinhia vara rolig. Väldigt längesedan nu!!


Hej och godnatt!




Presentation


Andréa bloggar om allt och inget.Oviktiga och viktiga händelser i livet

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Vem är du som läser min blogg?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16
17
18 19
20
21
22 23 24 25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards