andreavill

Alla inlägg under juni 2010

bal

Av Andréa Bylock - 9 juni 2010 20:46

i väntan på potatisen...


dagen var lång!

- först prom. med mojjegris, han var lite trött faktiskt!! Sen stora rundsmörjningen med alla mygg- och flugavisande krämer och sprayer!!

- sen bilskolan, det gick bra faktiskt! så imorgon hoppas vi på 52 eller mer! En gång idag fick jag 60 av 60!

- vänta på rebecca och isak... jag vet inte vem som är liksom långsammast. Väntan skedde hemma hos mormor med en hederlig Aller!

- titta på när de tog kort, de var som yon och yang... i färgen ungefär! gissa vem som var den ljusa? En Bylock!

- Käka glass med halt-Rebecca... märkliga människor på det där fiket... såna där "vi målar små gubbar som vi sen krigar med"-nördar!

- tog plats vid röda mattan för att se på balisterna!

okej.. hur ska jag sammanfatta detta år..?

flätor.... svarta klänningar.... utan axelband.....


förklaring: "häger galopp" är höger galopp with a twist! alltså när hästen, i dett fallet Joppe, galopperar i höger galopp men släppa till... kan oxå kallas skitgalopp!! haha


Av Andréa Bylock - 9 juni 2010 00:30

tar jag mitt "höstoffer" och går till sängen...

Ser oxå fram mot mina killar...

Av Andréa Bylock - 8 juni 2010 21:51

Är precis precis hemkommen från stallet! Glassen på upptining.


Började dagen med att gå upp alldeles för tidigt, alltså för en student med sommarlov. Vi gjorde ny hage, så efter ett antal pinnar som jag hade spettat och klubbat ner så fick Mojje och hans huligan-vänner springa på lite större sommarhage...Jag är lite förvånad att så mycket mat får plats i en sån liten mage... Syftat på Brinnes lilla mage...

Sen fick vi lyxa till det med pizza... Och sen fick jag vila middag    <-- så var jag i huvudet efter allt "hårt" jobb...

Lonnhyttan fick sig et besök på em av sommarvikarien! Det var samma gamla gäng som alltid, lika härliga bara lite större...

Åkte snabbt in till Kristinehamn med en bok, hade liksom glömt att jag hade den. Fick betala hela 24 kr! haha

Sen red jag på Caiprinhia, en kortis bara för att hon skulle få göra av med den energi hon har fått på sistone..

Å efter det sadlade jag ut den store fuxen. Å då skulle jag vilja beskriva varje steg, eftersom jag tror att det faktiskt intresserar nån.. i alla fall min vapendragare!

Han var först lite som vanlig, alltså jätteskräckslagen och spänd. En sågbock var dagens dödsfälla! På slutet kom han jättefint i både häger och vänster galopp!! På väg hem sanerade vi stigen lite. Då är han minsann inget spänd när kvistarna bryts av ovanför huvudet?!

Tusen miljarders mygg men annars en härlig kväll..

Nu ska jag gå och mojsa med glass!

Imorgon bal, alltså inte min egen... Lillebror!

Undrar hur långt jag skulle komma i backen om jag kom i balklänning...!? Vi kanske vet efter imorgon... hmmhm

Av Andréa Bylock - 7 juni 2010 22:57

Idag har jag, om jag får säga det själv, varit rätt så företagsam!

Började med att vakna på mage och var helt invalidiserad! Armarna hade somnat och fötterna var helt felställda! Att ta sig till toan för en morgonkiss var en plåga!! Läste i min härliga "Höstoffer" av Kallentoft! Sen gick jag väl sakteliga upp å åkte till bilskolan, tragglade med dessa tråkiga frågorna... Gjorde sluttestet och alla svåra frågor.. Imorgon är det dags igen. Jag trodde i min enfald att jag snart skulle köra upp... "I augusti" What.. ? Så jag vet inte hur jag gör nu.. kollar med nån annan skola kanske..

Timsbroa fick finbesök sen, åt köttbullar och färskpotatis!! Färskpotatis är så fruktansvärt gott.. Skulle kunna äta det och cf+gräslök varje dag om det var så!!

Nästa anhalt var ridskolan... Therre och Emma och jag fixade med proppen för september hoppningen. Mätte hoppbanan, tittat på kattungar (snarare försökte) och tjötat lite oxå   

På väg hem ringde Marie-Louise och meddelade att lille ponni var utanför hagen fat ändå i den stora hagen.. Gick ner å hämtade hem dom. Dumt av Andréa att inte ta med grimma, men jag lyckades få tillbaka honom in till de andra två! Mojje ville jättegärna hem! Han är fortfarande bubblig, med bara en tand på svaj kvar att tappa!!

Käkade macka och sen C.

Fixade först med den "nya" tavlan, vi vände på den bara så blev den som ny. Klisterettiketter och finskrivning så blev den makeovrad!!

Skogsturen plus stigen vid "Bernts gärden". Den där hästen... Jag tror att hon ska klia sig då äter hon å så ska hon bajsa när vi är i nedförsbacke.. Balans lika med noll... !

Men hon var faktiskt bättre än vad jag hade trott! Så imorgon är vi på't igen. Låt oss hoppas att skorna sitter kvar så vi kan "komma igång" nån gång innan pension!

Red i stövlarna för första gången på massa massa år! Det var inte så farligt, ska ta ett par tunnare strumpor så blir det inte så svettigt nästa gång...


Nu lockar Kallentoft och sängen...

Imorgon återigen bilskola men även stängsling utav hagen...

Av Andréa Bylock - 6 juni 2010 17:43

på insidan, lika blek på utsidan.. Men säger man inte att det är tanken som räknas??

På Strömsholm idag, Malin red fint! Jag köpte anti-kli salva till Bubblan...


Äta upp glassen, sen till Caiprinhia för att få rida....

Hej påre

Av Andréa Bylock - 5 juni 2010 23:40

säger mig att det blir Strömsholm imorgon.. Jag håller på att fila som bäst på en hejaramsa till Malin!!

Har idag haft äran att få vänta på hovslagaren! Den enda anledningen till att jag böt är för att reducera väntetiden men men...

Jag gav upp och åkte till hopptjejerna! Jag ska banne mig tvinga Madde att rida utan stigbyglar mer... Carros häst var alldeles stollig!!

Sen hade äntligen  hovslagaren kommit så hämta upp Becca utan kryckor och snabbt tillbaka till stallet igen... De fick gå ut enda tills kvällsmaten... Gött!

Löshoppning med de tre mupparna! De åt mer än vad de hoppade.. Savanne stod nästan på näsan för han glömde lyfta alla benen... Mojje går under smeknamnet Bubbelplasten... för det är så han ser ut!!


Så imorgon blir det alltså Strömsholm, jag hoppas på fortsatt fint väder, billiga saker och bra ritter! Jag tänker inte åka 15 mil för att handla för dyra saker i skitregn och se ekipage vägra ut sig.. fast iofs så brukar strömsholm vara!!! 


All about the instincts...

barn tycker även att hund/häst/eget bajs är lämpligt att, om inte förtära så iaf smaka på... How about your instincts now? från Josefine... ang. instinkten att äta snor!

Meen de smakar på allt men fortsätter de att äta det?? Om du låter han smaka på allt så får du se vad han fortsätter äta och det är antingen gott eller nyttigt!!

Med han menar jag V (Vilhelm, Vilfred, Vilgot, Villibald eller kort och gott Kotten..)

  (mars 10, grevagårdens första möte med V)


Nu går jag och sover... för att oxå orka med ridning imorgon!

Av Andréa Bylock - 5 juni 2010 01:00

Idag fredag, som nu övergått i lördag har jag bara gjort roliga saker!

Började dagen med skola, dock inte rolig... Skönt att man har Camilla i alla fall....Sen var det ingen mer skola och jag fick åka hem... Tog ett varv på stan och lyckades få med mig lite kläder... Jag kunde inte ens minnas när jag köpte nåt på stan senast...

Från Lindex, en vit lite längre "halvklänning"...  Med guld runt ärmarna och halsen liksom. Så den känns somrig! Vit linne och svart linne plus trosor... Hej då pengarna!

Linus tog studenten idag så jag fixade en skål till honom, som Leila Bakar har... Lite mulliga och rustika!

Var på Lerheden en stund och sen såg jag på fölunge-bebis! Söt söt

Ami följde sen med mig till Caiprinhia och där var vi ett bra tag. Martin klappade på hunden som var lite svårflörtad och sen mockade jag bara å fixade vatten å mat. Minimalt med hästar. Imorgon blir det hästnörd dag hela dagen!! Skönt, Rebecca kommer å då, trots att hon är tonåring, kan man slappna av...

Göttade oss med Sibylla och Avatar! Å nu ska jag bara tvätta rent mig å sova.

För imorgon kommer förhoppningsvis hovslagaren! Sen blir det besök på Lonnhyttan, sen hoppträning och sen löshoppning...

Jag ska prova om jag vet hur man städar å tvättar för det är ju snart midsommar...


Mer saker som händer... Minnet börjar sakta men säkert arbeta sig ikapp!

o Ami kommer å tämjer Mojje ännu en gång! Jag tror dock att han kommer ihåg det Rebecca har lärt honom...

o Josefine och Vilhelm ska få sig ett besök... Det kommer dock inte ske i veckan eftersom "jag trodde det skulle bli en lugn"-vecka turned out to be a week from crazy Frog! Jag kan ju komma även om inte Soleks är hemma, vi har ju andra hästar att traggla på.. Soleman kommer jag ju se hela sommaren sen!!


Jag har funderat på...

- om nu barn äter snor från födseln så kan det ju vara en instinkt.. å då ska vi ju inte tjata på dom att inte äta..För ad är det som är så farligt med snor... really?

- ja det var väl ungeför det jag kom på kl 1 på natten på mitt sommarlovs första dag!!


Okej hej!

Av Andréa Bylock - 3 juni 2010 21:16

Nu är jag tillbaka i verkligeheten.... Har befunnit mig i akademins svårflörtande värld! Jag har bara en opponering kvar och det ska väl gå bra, så imorgon kl 12 börjar mitt sommarlov! Å det mina vänner ska bli fantastico.

Sen följer massa veckor på Lonnhyttan som lektant å det mina vänner ska oxå bli fantastico!

Vad har hänt den här sista veckan då...

o Prova-på ridning i lördags, en ramlade av! Flickorna red jättefint på slutet, det känns skönt för framtida stallskötsel!

o Dressyrtävlingar hela söndagen, förflöt väldigt bra. Fina ritter från våra ekipage. Kul med Marie och Nikita, kul för Therre att hennes rosettsamling är komplett...

o Påbörjat och avslutat examensuppgiften...som i ett nafs! Men det känns, efter att ha läst de andras rätt så okej.

o Hunnit med ett par härliga ridpass på Caiprinhia! Nu har hon tappat en sko. Igen, men Jacob kommer i morgonså då är vi fit for fight igen....

o Joppe-plutt har ont i foten så han är alldeles ensam inne på dagarna!


Det här kommer hända i min närmaste framtid...

o Test på torsdag, får se hur de går!

o Hoppträning på lördag

Å sen vet jag inge mer....

Har som lite tillt i hjärnan!

Ska unna mig en ny klänning och ser fram mot midsommar, då har Madde bestämt praktfylla .. Haha


Kalle Baah 30 juni!!

Okej hej påre...

å nej Mojje har fortfarande inte tappat tänderna, haha

å inget annat har har ändrat...

Presentation


Andréa bloggar om allt och inget.Oviktiga och viktiga händelser i livet

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Vem är du som läser min blogg?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards