andreavill

Alla inlägg under februari 2010

Av Andréa Bylock - 8 februari 2010 22:05

en notering.. Radion har börjat spela The Fugees - Killing me softly igen.. Väldigt bra!

Men Owl City's Fireflies är väldigt fin för hjärtat!! Men de sjunger "a sock hop beneath my bed". Jag trodde "a sarcmarc benathe my bed".... Så fel man kan höra ibland..


Försöker komma på något häftigt at ha på sig på lördag... Men de går sådär... Man vill ju ha snygga skor som oxå ska vara sköna... Hmm

Å nåt snyggt i klädväg oxå...


Skickade just ett mail till "Christer" i P3, imorgon ska de göra ett program om kleptomani light.. Två gånger i livet har jag drabbats av det. Första gången på Domus, fyra år kanske. Satt i kundvagnen och jag fick syn på en Snobben-figur i plast, å den vill jag absolut ha. Minns iofs inte om jag frågade mamma men jag stoppade in den under tröjan. Den där paranoida känslan av att inte vilja bli påkommen minns jag än i dag. Å påkommen blev jag ju såklart... Å skämdes mucho.

Andra gången försökte jag stjäla en kattunge från Bäckströms. Maria och jag var överens om att jag skulle ta med den hem, gömde den i en handduk i mitt knä. Men kattungen jamade innan vi hann av gårdsplan.. De sket sig även denna gång så att säga!



Det som återstår av måndagen åttonde februari är att duscha och bädda ner sig i sängen lagomt till "That's 70's show"

God natt då alla..

   

Stöldgods #1 & #2

Av Andréa Bylock - 7 februari 2010 20:18

så undrar jag hur kommunstyrelsen i Uddevalla känner sig nu.. De skulle kanske inte ha tagit det lägsta anbudet på alla sporthallar som har byggts. De har ju nu fått stänga eftersom risken finns att taket rasar in på dom... Så går det när man snålar   


Idag har det inte snålats med solsken i Linnebäck. Red samma sväng med samma sällskap idag med, dock på en inte lika rolig C. Jag skyller på sadeln och kommer bli grymt besviken om hon inte förvandlas till gångartsdiplomhäst när nya sadeln provrids!

Mojje red på vägen idag oxå. Alltid lika söt, alltid lika intelligent! Men han är snäll och det är det viktigaste!


Käkade pizza eftersom jag inte hade tänkt på att ha något hemma som man kan laga till till vad som kallas mat... Men det passar perfekt för då tar jag andra halvan imorgon som matlåda! Jag hatar matlådor! Det enda jag kan tänka mig att äta i matlåda är grönsakssoppa eller en typ utav varma mackor som jag gör... Tacos kan vara okej ibland.


Slog på stort och bakar morotskakan idag... Men den frostiga glasyren som jag gjorde smakar inte lika gott som den som man får på köpe-morotskakan... hmm...


Nu har jag sagt ungefär allt jag vill säga... Tack å hej

Av Andréa Bylock - 6 februari 2010 23:57

är trött och har träningsvärk!! En väldigt skön känsla... !Träningsvärkskänslan händer inte så ofta, denna känsla denna gång kommer från snöpulsning med mongo-Mojje!! Ja han är Mongo för han "dängde" till mig på örat idag så Rebecca frågade vad det var som lät...AJ! Tur för han att det inte var på näsan eller glasögonen. När Rebecca red så skötte han sig bra, har bara snabb-trav på menyn än så länge.

Brinne skötte sig fint, han kunde alla gångarter själv på vägen..


Plankstek blev min kvällsmat, väldigt gott! Mitt resonemang vid val av dricka var att Fanta innehåller lite mindre socker så jag tar det i stället för CocaCola, men jag lurar ju bara min sockerhjärna! Men tjockmagen blir inte lurad...  ta


Nu ska jag bara spela en gång Mahjong Fortuna... sen gå och sova! Det är ju mitt närmsta jag kommer Fortuna, skulle gärna spela Solex Fortuna lite mer...


Hoppträning gick för övrigt bra. Contessa twolegged skötte sig bra... Nästa gång är det tårta då Carro försökte sig på en handvolt över hindret...


Go natt

50%

Av Andréa Bylock - 6 februari 2010 14:18

av hästarna är motionerade!! Red med Natalie och Jodis, Mörkviksrundan med Olle & Maskot blev det. Djup snö på sina ställen.

Jag kommer slänga den här sadeln när min nya sadel blir ridduglig. Jag sitter som en packåsna...

Har lunchpaus nu, Rebecca rastar Savanne. Sen tar vi M & B. Dock var för sig idag, det blir too much excitment annars...

Eftermiddagen bjuder även på hoppträning med lillastoratutan och SnabbaSanna, Twolegged Contessa kommer säkert!!

Kvällen kommer att avslutas i pratets tecken.. Ami, mamma och jag har stämt träff... Äta gott å prata mycket!


Hej så länge...

Av Andréa Bylock - 5 februari 2010 21:05

Idag har jag ridit ut med Ida, det var som balsam för själen! Ida red på nordsvensken Tapper och jag på hästen Ruben, som har damp (jag vet, det är inte korrekt men men). Djup snö och jättepigg häst resulterade i snöregn på mig mest hela tiden, jag minns en gång när Zeke och jag red ut..... Gör du Josefine??  . Ritten flöt på utan större missöden, alltså med nordsvensken Tapper kan det hända spännande saker, en grej han har gjort är att skena på väg bort från hemåt... !! Hästen Ruben avslutade dagen i passgång då hans skrittmuskler var slut.


Fick reda på att jag skulle jobba så då blev det att lägga i en extra växel. Skyndade hem, käka och gå på promis med Mojje. Tänkte att om han får pulsa i snön så blir han trött.. Pulsade han i snön? Nej. Pulsade jag i snön? Ja definitivt!

Red inte på C eftersom jag spar henne till helgen då Natalie och Jodis gör mig sällskap! Jobbade sen mellan 4 och 7, det är så tysta å försiktiga barn så jag tror att de ibland inte har en mun....


Nu har jag fodrat hästar och tacomyst!

Å förresten så har jag hämtat sadeln... Ska testa den på Mojje, han kanske kan ha den? Men jag tror att jag i vilket fall åker in till Karlstad på tisdag så de får värma om den...


Okej hej

Av Andréa Bylock - 3 februari 2010 21:15

Har nu bestämt mig för att köpa sadeln som jag provade igår... En Prestige Golden Star.

Så det som återstår innan jag kan rida i den är att den måste värmas om till en 36a. Det gör man på Färjestad shopen så fort snön är lite mer tam så blir det en tripp in dit!Då kan Therre oxå köpa sina stigbyglar...   


Idag har jag bara räknat matte matte matte... Liggande stolen ger mig irritationer big style! Fy fan vad invecklat det är tills man kommit på det å då är det helt plötsligt jäkla självklart!!


Är det här snöandet början på en ny istid? Är det dax att börja lagra i skafferiet? Undra vilka konserver man kan äta längst tid utan att tröttna... Jag skulle lagra chips, fruktkonserver, pasta, dricka och pulversoppor! Å eftersom det blir istid så går det att lagra glass oxå!


"Alla" andra skriver så långa blogginlägg men det skriver ju bara om vad ätit, vad de har köpt och hur det gick att rida... Å eftersom jag äter "allt", köper inget å rider inget så blir det väldigt korta inlägg...


Imorgon skola igen, redan kvart över åtta!! Men allt beror på om jag kommer fram.. Men eftersom det har lugnat sig nu så blir det nog så att jag får kravla mig upp vid halv sju.. Jag vet, det är just inget tidigt men ändå!!


Är rastlös inne i själen, vad det beror på vet jag inte men den trettonde ska vi gå på The Ritz å då kan man ju få dansa sig svettig i alla fall!!


En liten grej till bara...

Jag ses som en dålig människa i "Svenska Hästars värn's" ögon... Jag gick med i FB gruppen Göteborg Horse Show å tänkte att det kanske kan vara ett bra forum att fråga vart man kan gå om vill förlusta sig på lördag kvällen.. Men där tog jag fel för jag insåg sen att gruppen tillhörde just SVH, å de är samma folk som Shire-folk (enligt Peter) gamla glasögon (som dock är inne igen), för stora, solblekta, svettiga  T-shirts, mjukisbyxor instoppade i strumporna i gamla kängor och en midjekort jacka med päls i luvan! Missförstå mig inte, jag vill ju inte att hästar ska råka illa ut och dom gör ett jättebra jobb men de är kanske inte folket som dricker Crystal och gör schyssta moves på nattklubben iförd nåt litet....Men iofs så är det ju inte en beskrivning av mig heller men ni förstår.. Alltså ingen har svarat på mitt inlägg, snabbt ignorerad genom att flera andra har kommenterat andra saker så mitt inlägg snabbt och säkert kommer långt ner på sidan...


Nu ska jag "läsa" lite mer matte och sen sova tror jag...

Av Andréa Bylock - 2 februari 2010 23:46

Har nog äntligen hittat en sadel som kanske passar både mig och C. Mojje får vänta, än så länge går det bra Stubben sadeln.

Lena hade med sig två sadlar en 36, 17" och en 34, 18". Den som var 36 passade C och den som var 18" passade mig. Summan av det hela är att jag antagligen kommer att köpa 34 sadeln och värma om den till en 36a å förhoppningsvis passar den oss båda då... ?

Det var en Prestige Golden Star, en svart. Men mitt nya bruna träns då???

Det kommer att kännas härligt att kunna avnjuta en ridtur utan gnissel, med båda benen parallellt och att faktiskt kunna stå i lättsits!

Den gamla sadeln, med betoning på gammal, inköptes på Färjestad Ridshop vintern 1996. För 500 kr, inkl. en röd vojlock. Hade den på min häst Mr Locksley. Livet levdes lite mer galet då... Vem sätter en fyraårig knappt inriden häst i händerna på en galoppsugen 12åring... Min mamma tydligen, hon försvarar sig med att hon inte visste så mycket.   


Tittade på när Therre red, det såg fint ut! Skjutsade sen hem lilla Mimmi och Therre, åkte sen till  mamma... Tjata lite sen fick jag åka å tanka igen! eftersom Volvobilen är törstig! Lika törstig som jag fick förklarat för mig att Therre var i lördags...=)


Ockej, nu korvbröd och varm choklad sen sängen och Ridsport!!

Av Andréa Bylock - 2 februari 2010 12:06

Skola tidigt, sen åka hem snabbt som attan eftersom jag var så trött. Jag sov en liten lur, har aldrig sovit så snabbt förut! Nu gör jag cowboysmat och snart ska Lena komma till C så vi ska kolla om någon av hennes sadlar passar!


Ska göra lite mattetal sen, det är samma visa som i högstadiet. Jag gjorde alltid läxorna vid typ tio å då är ju tålamodet så där bra.. Men men..

Återkommer med lite mer info om sadelprovningen om det fick bra, annars så deppar jag nog bara! =)

Presentation


Andréa bloggar om allt och inget.Oviktiga och viktiga händelser i livet

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Vem är du som läser min blogg?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards