andreavill

Alla inlägg under februari 2010

Av Andréa Bylock - 17 februari 2010 15:21

Har man två hästar så är en häst halva gänget....   

Jag trodde inte man kunde bli så fjantigt lycklig inombords i "vuxen" ålder som man blev när man var liten. Samma känsla som när man fick favorithästen på ridlektion typ...

Skulle hämta henne i hagen och då var dom på andra sidan bäcken! Stor hage! Men J & J kom på en gång, men lilla C kommer så sakteliga knatandes! Red iväg till slut och när vi kom till det redan livsfarliga gärdet, där står det 99% av gångerna en älg eller ett rådjur, så blev det tvärnit och 180 graders svängom. Orsaken var en höbal som farbror Bernt ställt ut till rådjuren. Jag trodde de fina ögonen skulle ploppa ur huvudet på henne.. Hon studsade förbi och glömde ju snabbt bort det läskiga. På tillbakavägen inte lika läskigt så då gick hon självmant fram och tog sig en tugga! Hon är såpass smart att hon vet att den inte längre är farlig nästa gång vi rider där. Perfekt med ett fikaställe längs vägen!


Nu blir det gårdagens tacopaj igen. Sen ska Mojje Mojjelito gå en promenad! Han gör sin matte inte lika lycklig alla gånger... För han är mest arg.   


Jonna och  Angie (frallan, kryckan, rutan) kl 17 och sen lite sadelmakeri efter det!

Slår på stort och räkna matte ikväll!! Jag börjar känna mig "käng""

Av Andréa Bylock - 16 februari 2010 21:50

- Jag fick bensinstopp fem minuter från skolan, Susse och jag traskade till Statoil och köpte dunken med bensin.

- Jag har träningsvärk, det är skönt.

-  Caiprinhia var extra gulligris idag!

- Mojje fick bli stenad.... Med ryktstenen!

- Gör tacopaj och kolla på Russel!!

 MUMS =)

HEj för mig!

Av Andréa Bylock - 15 februari 2010 21:21

Dagen började med morgonfodring!! Det är härligt just bara för att jag vet att om jag skyndar mig så får jag komma hem och mojja i soffan lite... Var tillbaka i stallet kl ett för lite ridning. Började med Joppe! Väldigt roligt för mig, tråkigt för Anna som har diskbråck! Han är väldigt välriden men arbetsskygg, lite svårt att komma åt honom eftersom jag bara ridit honom tre gånger. Men nyttigt för mig att rida i dressyrsadel som gör att det finns bara en position som är rätt.

 


(Obsession, f 96 Caruso - Jashin)


Red sen en sväng på C. Hon var fin idag, blir bättre å bättre i höger sidan! Det är den nya sadelns förtjänst. Den är än så länge ovan för min rumpa! Det som inte dödar det härdar!!

 



Fick ett kort från Lena häromdagen på fina Office Girl!

Har tagit alla reklampauser i CSI och hitills i Medium men nu är jag klar....

Uni kl 8.15 imorgon! Vill inte...


Det jag menar är ju bara att det är ju skönt att det blir bättre det här året...

Av Andréa Bylock - 14 februari 2010 12:13

Oj oj, igår var helt otroligt rolig!!

Jag har väl inte skrattat så mycket på länge! Malin och Fia berättade saker som jag inte ens kom ihåg.. haha
När vi kom till The Ritz så såg det ut som det var världens kö, men de gick rätt så snabbt att komma in... Häftigt ställe som verkligen ska besökas fler gånger!!

Nu säger jag det...! Nackdelen med att folk inte längre får röka på krogen gör att man känner så många lukter... Å vad händer när folk blir fulla, tror de inte att deras fisar luktar längre då eller...??!! Och trots att både syn och ibland hörsel är nedsatt så har jag väldigt bra luktsinne och härledningsförmåga!! Ska skaffa sån där mint-salva som djurpolisen har och stryker på överläppen när dom går in i hus med starka lukter..   


Min snälla lillebror hämtade mig i natt! Jag ska absolut hämta honom nästa gång han vill partaja utsocknes!


Blev lite på hugget nu inför Götebrog, men finns de några lämpliga ställen??!! Jag ska göra ett nytt försök att "ragga" efter ett bra "dansställe"!!

Vi ska absolut testa Buddy Holly Bar i Örebro när det öppnar!!


Jag blev glad över att Malin faktiskt tyckte det var roligt!! Bra dansat!! Men strunta i att ha halsduk på dig inne... Det är ju därför det är varmt!!


Nu stundar tre bruna hästar som ska motioneras! Sen mat hos mamma.... Pommes Duchesse!! Yes!


Av Andréa Bylock - 13 februari 2010 09:31

Redan lördag och hästarna är fodrade och ute i det kalla men fina vädret!!

Fick min nya sadel igår, alltså inte ny för alla men ny för mig alltså begagnad! Red i den och den låg bra efter vad jag kunde se. Och det kändes nog redan lite bättre ridmässigt!! Men ett par tränarögon måste snart titta på oss för jag får tokryck på sitsen.. Jag tror inte jag sitter rakt med ryggen så då försöker jag sitta, vad jag tror är rakt, blir helt spänd i nacken! Inte lätt iofs med halsduk och tjocka kragar, känns som om man ska strypas!! Fingertoppskänslan är ju inte så kalibrerad!! Tjocka varma vantar gör gott för fingrarna men inte för positionen av hästens huvud!

Men överlag en bra ridtur.


Mojje fick ridas en sväng och nu är han oxå ofrivilligt inhoppad! De härliga grannarna hade slalomåkning på sin gård igår och ner de kom nära vägen så tyckte Mojje att flykt är bästa försvar och sprang tvärs över ridbanan mot utgången, mitt på ridbanan ligger dock massa snöhögar. Han hoppade och Rebecca satt som en fiolsträng uppepå! Inte skämma bort dom med eftergift så här i början   Men sen lugnade han ner sig igen den lilla tokbollen och det var ju bara att fortsätta!!

Skön kille den där lille bruna!


Lyxade till det med fiskpinnar så här på fredagkvällen haha... Josefine bjöd minsann på pecanpaj och grädde i Nossebro... Det är lyx!


Grötfrukost och sen en tur på stan, kanske kan hitta nåt litet litet att köpa...  

Snabba puckar idag om allt ska hinnas med, träning kl. 17 med gänget! Innan det ska Mojje och Brinne motioneras, Andréa äta och helst sova middag.....


I Linnebäck är det tydligen helt okej att köra skoter på andras gärden, ha slalomtävlingar på gårdar och köra cross så Andréa får stora psykbrytet men det är tydligen svårt att hälsa på varandra...


Sen är jag oxå förväntansfull, snarare än någon annan känsla, att policyn efterföljs för då kommer det bli andra mycket mer trevliga tongångar på tävlingarna framöver...

När tonåringen börjar trilskas och bete sig som ett litet barn så ska jag hytta med fingret och säga "är det här att följa policyn?".....

Av Andréa Bylock - 11 februari 2010 15:27

Har fått hicka, det beror antagligen på att jag väntar!! På sadeln, på potatisen, prince Charming... Jag väntar inte på min jeansskjorta, den ligger i sitt paket i soffan. Men jag vill prova den imorgon bitti då jag är smal!! =)


Som sagt potatis och klassiska bruna bönor till mat, väldigt vanligt förekommande hos människan Homo Sapiens Linnebäckiens...


Therese lärde mig finska häromdagen, hon kan dock ingen finska men sa att man bara la på -i. Cykel blir då cykeli.... Fiffigt språk den där finskan!!


Susse och jag la i högsta växeln och startade upp vårat Majs-projekt! Vi ska planera en lektion och allt vad det innebär.. Men nu vill man ju nästan så lite majs sälv. Häftigt å få äta sina egensådda popcorn!!


Jag sätter punkt här nu då....          .

Återkommer maybe till kvällen!!

Hej

Av Andréa Bylock - 10 februari 2010 20:51

Har sjukt sjukt höga förväntningar på lördagskvällen. Tidsoptimist som jag är så förväntar jag mig att sluta kl 18 på ridskolan och sen hinna med buss 19.35 Hmm...

Har sjukt sjukt höga förväntningar på att sadeln som snälla Wenche kommer med i  morgon ska revolutionera min och C's ridning!! Hon har fått vila i tre dagar nu för hon kändes inte så fräsch å rolig i söndags!!


Nu förväntar jag mig god varm o'boy med messmörskorvbröd!!


Imorgon lite matte med Susse, vi ska skriva klart vårat arbete!!


Puss gonatt!

Av Andréa Bylock - 9 februari 2010 22:39

Skrev igår att jag hade ju inget att ha på mig på lördag, men det problemet löstes över en nätdejt med Cassie i natt... Så nu väntar jag på en ljus jeansskjorta från Gina Tricot!

Och... barabambbambbambbamb...Ett par gröna jeans från Ellos....

Men vill ha röda Converse... låga, i nya modellen "Chuck Taylor All Starr Lights Ox"... Långa svåra namn på modellerna som är snarlika...


Idag var det skola tidigt.. Mamma skulle till USÖ så vi tog sällskap. Räknade matte och fick samma känsla som i "gamla" skolan.. Att man liksom kom på hur det skulle vara. Jag fattade!!  Är grym på bråk, kan multiplicera och dividera som ett geni numera!


Soppa till lunch idag igen haha... Det var inte lika gott idag, blir väl så om man äter det typ tre gånger i veckan! Imorgon en annan klassiker: Mango Raja och ris.. Kanske till och med gör lite kycklig om jag får anledning att fira!   

Här är en uppiggande lista, inte alls cancerogen...

Det är deprimerande att allt, i alla fall nästan allt, vi äter innehåller några såna här "E"-kompisar... Undra hur riktig mat smakar?? "Landet Brunsås" gör ett bra jobb...


Var i Karlstad med sadeln, Cassie var co-driver. En hungrig men alltid lika underhållande en! Jag hade ställt in mig på 1500 kr och en veckas väntetid... Haha, 600 kr och ett dygn skulle det ta! Jag "tjänade" alltså 900 kr vilket gjorde att jag kunde köpa stigläder och sadeltvål! Vill oxå ha ett par Sprenger stigbyglar till, men det får bli när Mojje får en sadel!Skulle vara bra om de kunde ha någotsådär samma storlek. Jag hoppas på att en Arrezzo D ska ramla in i Linnebäck..Ser väldigt skön ut!! Och den fina bruna färgen är väldigt bra för ögat att se på..

 


Red inget idag, spar mig tills imorgon då jag är skolfri. Ska iofs jobba för Lina på kvällen som åker med Vilfora till Karlstad på dagen!


Mojje fick sina fötter verkade igen, jag & han börjar bli väldigt snitsiga på det där! Gudomligt snäll när matte står där med syrebrist i hjärnan och kniper med knäna febrilt! Inte lika devine när maten är i krubban! Gör inget men ser ut som en elaking...


Nästa lördagsbekymmer är håret.. Ska beställa klipptid snart..

Apropå det...Min snälla mamma bokade en massagetid åt mig om fyra veckor!! Hon hade oxå fått tips på sadlar som kanske skulle passa på en häst med bred rygg (caiprinhia) men när hon väl skulle berätta för mig så kallade hon sadlarna för "Indra" och "Kilimanjaro"... Hmm?!


Återstår att stänga ner sig själv och datorn!!

God natt

ps.. Kanske lite spel på spelhallen.se. hmm



Presentation


Andréa bloggar om allt och inget.Oviktiga och viktiga händelser i livet

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Vem är du som läser min blogg?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards