andreavill

Alla inlägg under juli 2010

Av Andréa Bylock - 23 juli 2010 09:58

Jag har startat dagen med en sväng på FB... vilket innebär att jag inte är i fas i planen...

Ska städa buren till MF och sen åka till C. Därefter bör jag åka till stan för att hämta regnjackan och något smidigt att äta!

Packa och duscha är oxå kvar på listan!!


Men jag säger som Nalle Puh...

Åar vet att det inte är nån brådska. Tids nog kommer vi fram


Hörs efter helgen!

Av Andréa Bylock - 19 juli 2010 23:48

Idag är det måndag.. det betyder teve-kväll. Insett att när kl. är 21 ocj CSI börjar så är jag bara halvvägs i mitt hästliv så mitt nya måste är Dr Drew... å samtidigt Sex education på trean så det blir att zappa järnet!

Carine höll mig sällskap i mitt ostädade hem!


Jag tömkörde Mojje och han var sådär idag... Först inget sen allt å tillbaks till inget.. men är man tre så är man! Å då är man söt! Han är ståtliga 166 cm nu!


C har varit ute flera timmar idag, dock hade bandaget kasat ner lite men jag tror inte det är nån vidare fara. Mamma hade ju köpt ett fint flugtäckte till C men det var tydligen farligt så när det kom på så vart det paniksprutt... Men otacksamma häst! Där fick jag för jag påstod att inga minussidor längre fanns.... Jajaja!

Har filat på fötterna som börjar likna klövar nu!!


Jessica har ridit på Brinne idag. Sofia på Savve. Härliga härliga familj, genuint härliga rakt i igenom! Mamma Ann kom glidandes på hojen oxå!! Coolt!


Imorgon blir det fullt ös.. just nu kan jag dock inte komma på en endaste grej... öhh?!


Unnar mig lite sovmorgon kanske... hej hej!

Av Andréa Bylock - 19 juli 2010 10:50

Lite snabb update eftersom jag har så mycket annat göra.... eller inte!

- C är ute några timmar på fm och em. Kanske lite väl mycket myror i brallan men är man fyra år och dessutom måste vara still så blir det lätt extra raketfart!

- Mojjes försvunna flugmask är nu återfunnen och alldeles äten på. Jag har mina aningar om att det är den lilla med vassa tänder som varit framme. Den hittades vid telefonstolpen, jag har letat där noggrant så jag tror att den är ditburen!!

- På torsdag ska jag ta blodprov eftersom vi kan ha en gen som är muterad och på så sätt förstör upptaget av kalk i kroppen... Jag tänkte direkt att varför kunde mutationen gällt något bättre än kalkupptag.... Typ fettupptag??

- Ser fram mot helgen, på onsdag blir det både frissan och Örebro. Varför egentligen? Chansen att få valuta för pengarna är lika med nöll eftersom antalet attraktiva besökare uppgår till ca 12.. i lämplig ålder för ett mammakex uppgår antalet till nöll!!


Okej... nu ska jag äta nåt riktigt... Eller spela lite spel först bara.. bara lite lite!

Av Andréa Bylock - 18 juli 2010 12:57

Är i gula huset i Timsbron. Ska hämta pinnar så jag kan göra en hage till C. 

Är lite trött,det är märkligt att det är liksom oschysst. Är man vaken en natt så tar det ju flera dagar av extra sömn för att komma i kapp!!


Ser fram mot helgen... Hoppas att C fortsätter på läka fint-spåret!


Av Andréa Bylock - 17 juli 2010 21:09

Idag har det varit en helt vanlig lördag.. Trodde dock att det var söndag. Åkte ner på stan för att hämta de stora sprutorna på Apoteket å alla affärer fram tills Hälso Livs var liksom stängda å inget folk på stan....

Stora sprutor och morötter införskaffades.

Vidare till stallet och gullegrisen. Hon var så duktig, hade stått inne själv en stund utan att gå bananer.

Hon betade, borstades och mös. Lena kom och gav meducin. Metcam går hur bra som helst att få i henne och penicillinet är oxå problemfritt.

Nu när det går att lasta så är det ju dumt att sälja henne eftersom då finns det inte längre några dåliga sidor hos henne! Såklart vi kommer få lastträna lite till innan det går som blixten men hon ska få bli hel i benet först! Imorgon ska jag byta bandage och då ska jag försöka ta några kort på hur det ser ut!

 

Är hon inte det gulligaste ni sett?

Imorgon ska jag försöka göra en liten hage på gräset så hon kan var där medans man fixar i stallet.

Mamma har handlat ett flugtäcke på My One i Strömstad. Halva priset och allt!! Perfekt!



Där finns oxå mitt favvogodis i hela världen... I Schweiz "upptäckte" jag det och har inte funnit det nån annanstans än på godisaffären i Nordby!

  Såg att det fanns M&M's mint crisp! Det vore nog gott oxå


Borstade på Mojje på kvällen, han skulle och behöva ett flugtäcke. Men eftersom Brinne har sånt kli i munnen kommer det inte att få vara helt så många timmar...

Fick fina fötter, har fått in värsta snitsen så snart kan jag kalla mig hovverkare av grad!


Nu ska jag kolla på film och sen sova. Det är jag som ger hästarna frukost imorgon.

Natt å hej!!

Av Andréa Bylock - 16 juli 2010 21:28

Dagen har varit lång... Först morgonpyssel med C, som är vid gott humör och feberfri! Pysslade där en bradig stund, Challie kom så då fick man vara lite social!

Ridlektion med Sara och Bemi. Såg ju mycket mer stabilt ut nu är första gången jag såg dom! Han verkar gullig!

Mormor fick sig ett besök och sen fixade jag färg till ridskolan mha Lollo, Anige och Therre!

Caiprinhia fick sig en pysselstund igen plus omläggning av sår och spruta!

Äckligt mycket broms bara....


Nu bjuder jag på en bildfrossa!

  Zeke    

 

Gladaste ungen i Västra Götaland!

 

En stycke Macka!

 

Min sommarflicka!

   

Bevis!!! Kl 08.30 på torsdagen, hon var rätt så trött!

 

Såhär trött kl 16 på em. Notera spånet som avsläjar en soffpotatis!


Sådär.. Det kan du ha, du som inte längre läser den här bloggen eftersom det aldrig är några bilder!!!


Nu ska jag äta något!

Sen natten.. hej hej!

Av Andréa Bylock - 15 juli 2010 22:41

a trip to the horsehospital in the middle of the night is here...

Buy it now or rent it at yout local Box Office....

Datatata!!


Skämt å sido! Jag åkte upp till stallet vid sextiden igår och tog ut Caiprinhia för att borsta henne, då upptäcker jag att hon har ett sår på höger bakkota, lite på insidan. Inser att det är lite större än att bara tvätta rent. Ber Anna komma ut å vara sjuksyster, vi beslutar rätt så direkt att vi måste få en riktig veterinär... Ringer Distriktarna i Kristinehamn, jag berättar hur det ser ut och var det är, då svarar hon "Vi brukar aldrig sy bakben i fält, ska du inte åka direkt?". Meen!!! Jag ber henne att komma i alla fall å efter 30 min är hon i Boviken.

C får lugnande och Carina veterinären börjar rota runt; känna klämma peta! Efter en stunds diskuterande beslutas att vi åker till Strömsholm för att vara säkra på att det inte är leden som är trasig.Förklarar dock att hon är rätt så omöjlig att lasta.. Men jag tror inte hon trodde mig...

För att organisera en avfärd krävdes tydligen tankning av bil, upphämtning av medhjälpare Ami och handling av färdkost!

När klockan var tio var hästen i transporten om än lite väl sömnig, baksätet fullt med pryttlar: kniv, skruvmejsel, köttbullemacka, drickyoughurt och ett pass...

Stopp i Linnebäck för att bära in förskrämda kaninen och hämta bomull för att döva öronen på C.

Halv ett rullade vi sakta men vaket in på Strömsholm-jourens parkering.

Veterinär Elin och vet. assistent Martina tog hand om oss, väldigt väl!!

Efter en halvtimme säger Ami "jag går ut och hämtar hunden", kommer in efter en minut "jag kan ta nycklarna" Jag svarar "de sitter i" "Nej för det är låst" Gaaahh!! Då har hunden hoppat upp på dörren å lyckats trycka ner knappen.... Så vi låter hunden vara eftersom den verkligen inte lider och gör klart C.

Hon får ännu mer sprutor med lugnande och de provtrycker leden och inget är skadat! Skönt tycker matte.

Lite bedövning på såret så det kan sys och veterinär Elin gör ett lite hål längst ner så den lilla fickan som är, inte täpps igen. Då protesterade hon lite, alltså C.

Ami och undertecknad insåg att veterinär är ett yrke vi aldrig skulle klara av.. Ami satt på golver med huvudet mellan knäna och djupandades medans hon agerade hästhållerska! Jag var lamp-general och försökte ge ljus till veterinären medans jag höll i mig och tittade bort.. Det äckligaste var när hon använde sårsleven för att skrapa fram frisk vävnad! Den heter faktisk sårslev...Usch!

Ett stort blått bandage och in i en box för nu skulle projekt inbrottstjuv inledas... Njaa kan vi väl båda erkänna, inte heller ett yrke för oss! För nära skjuter ingen hare! Kl 03.00 rullade nästa nattgäst in och Ami som inte är den blyggaste frågar om nån av dom har tjuv-gener. Visserligen inte men hjälpsamma-Pappan letar upp en längre metallpinne så med hjälp av kilen och hovkratsen kunde de peta upp knappen... Då kunde jag ringa bärgaren igen å be honom vända å åka hem å sova vidare... Typiskt typiskt! Så nu ska nog Ami klick-träna sin hund att öppna bilar inifrån!

Vi var hoppfulla eftersom vi trodde att nu ville hon hem och var lite groggy. Haha fel av oss.

Bad om en liten färdknäpp och det fick vi, sen fick vi oxå hjälp av hjälpsamma-Pappans dotter, de var där med en fläckig ettåring med sår på hasen, Så efter en tröja på huvudet gick hon som smöret in... Då hade klockan hunnit bli 05.45

Avfärd mot Karlskoga och framförallt sängen påbörjades.

Lilla C stod som en resvan gammal hopphäst och rörde inte en fena.

Ami var så trött så det gick inte ens att höra vad hon försökte säga!!

Öster om Arboga var det stopp pga asfaltsläggning, efter en kvarts stillastående valde vi att åka vägen över Arboga, kanske lite längre men liksom då det enda alternativet.

Halv nio lastade vi av en mycket mycket trött C.

Apoteket och 800 kr fattigare sen hem för att sova! Tyckte jag var rätt så pigg men efter 2 rader i boken sov jag som en gris.

Halv fyra vaknade jag av galopphästar utanför sovrummet...

Åkte till C som var mycket mycket spånig i frisyren. Hon fick komma ut och bli pysslade med, till och med salva på hovara, sen kom Lena för att spruta henna.


Så var min dag.. Tokig premiär med "nya" körkortet!!

Det är så många som man vill tacka, men de läser nog inte bloggen haha!

Imorgon blir det att vara fröken åt Sara och sen fortsatt sjuksyster. Där emellan lite hinderfixare..

Tack å hej!!

Av Andréa Bylock - 14 juli 2010 11:12

Vaknade av mig själv vid nio... Tyckte det var lite väl tidigt att vakna då så jag mojsade en stund med min nya bok om Ellen Elg. Spännande och bra!


Nu ska jag snart göra frukost, eller det kanske det inte kan heta när klockan är strax före tolv.....??

Idag har jag inget speciellt att göra, men det blir lite extra pyssel med C då hon inte sett sin matte på ett par dagar och matte inte sett sin C heller för den delen...

Mojje och Brinne får gå på linan och Savve går som ridskolehäst idag med!


Hej å svejs

Presentation


Andréa bloggar om allt och inget.Oviktiga och viktiga händelser i livet

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Vem är du som läser min blogg?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Juli 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards