andreavill

Alla inlägg den 15 juli 2010

Av Andréa Bylock - 15 juli 2010 22:41

a trip to the horsehospital in the middle of the night is here...

Buy it now or rent it at yout local Box Office....

Datatata!!


Skämt å sido! Jag åkte upp till stallet vid sextiden igår och tog ut Caiprinhia för att borsta henne, då upptäcker jag att hon har ett sår på höger bakkota, lite på insidan. Inser att det är lite större än att bara tvätta rent. Ber Anna komma ut å vara sjuksyster, vi beslutar rätt så direkt att vi måste få en riktig veterinär... Ringer Distriktarna i Kristinehamn, jag berättar hur det ser ut och var det är, då svarar hon "Vi brukar aldrig sy bakben i fält, ska du inte åka direkt?". Meen!!! Jag ber henne att komma i alla fall å efter 30 min är hon i Boviken.

C får lugnande och Carina veterinären börjar rota runt; känna klämma peta! Efter en stunds diskuterande beslutas att vi åker till Strömsholm för att vara säkra på att det inte är leden som är trasig.Förklarar dock att hon är rätt så omöjlig att lasta.. Men jag tror inte hon trodde mig...

För att organisera en avfärd krävdes tydligen tankning av bil, upphämtning av medhjälpare Ami och handling av färdkost!

När klockan var tio var hästen i transporten om än lite väl sömnig, baksätet fullt med pryttlar: kniv, skruvmejsel, köttbullemacka, drickyoughurt och ett pass...

Stopp i Linnebäck för att bära in förskrämda kaninen och hämta bomull för att döva öronen på C.

Halv ett rullade vi sakta men vaket in på Strömsholm-jourens parkering.

Veterinär Elin och vet. assistent Martina tog hand om oss, väldigt väl!!

Efter en halvtimme säger Ami "jag går ut och hämtar hunden", kommer in efter en minut "jag kan ta nycklarna" Jag svarar "de sitter i" "Nej för det är låst" Gaaahh!! Då har hunden hoppat upp på dörren å lyckats trycka ner knappen.... Så vi låter hunden vara eftersom den verkligen inte lider och gör klart C.

Hon får ännu mer sprutor med lugnande och de provtrycker leden och inget är skadat! Skönt tycker matte.

Lite bedövning på såret så det kan sys och veterinär Elin gör ett lite hål längst ner så den lilla fickan som är, inte täpps igen. Då protesterade hon lite, alltså C.

Ami och undertecknad insåg att veterinär är ett yrke vi aldrig skulle klara av.. Ami satt på golver med huvudet mellan knäna och djupandades medans hon agerade hästhållerska! Jag var lamp-general och försökte ge ljus till veterinären medans jag höll i mig och tittade bort.. Det äckligaste var när hon använde sårsleven för att skrapa fram frisk vävnad! Den heter faktisk sårslev...Usch!

Ett stort blått bandage och in i en box för nu skulle projekt inbrottstjuv inledas... Njaa kan vi väl båda erkänna, inte heller ett yrke för oss! För nära skjuter ingen hare! Kl 03.00 rullade nästa nattgäst in och Ami som inte är den blyggaste frågar om nån av dom har tjuv-gener. Visserligen inte men hjälpsamma-Pappan letar upp en längre metallpinne så med hjälp av kilen och hovkratsen kunde de peta upp knappen... Då kunde jag ringa bärgaren igen å be honom vända å åka hem å sova vidare... Typiskt typiskt! Så nu ska nog Ami klick-träna sin hund att öppna bilar inifrån!

Vi var hoppfulla eftersom vi trodde att nu ville hon hem och var lite groggy. Haha fel av oss.

Bad om en liten färdknäpp och det fick vi, sen fick vi oxå hjälp av hjälpsamma-Pappans dotter, de var där med en fläckig ettåring med sår på hasen, Så efter en tröja på huvudet gick hon som smöret in... Då hade klockan hunnit bli 05.45

Avfärd mot Karlskoga och framförallt sängen påbörjades.

Lilla C stod som en resvan gammal hopphäst och rörde inte en fena.

Ami var så trött så det gick inte ens att höra vad hon försökte säga!!

Öster om Arboga var det stopp pga asfaltsläggning, efter en kvarts stillastående valde vi att åka vägen över Arboga, kanske lite längre men liksom då det enda alternativet.

Halv nio lastade vi av en mycket mycket trött C.

Apoteket och 800 kr fattigare sen hem för att sova! Tyckte jag var rätt så pigg men efter 2 rader i boken sov jag som en gris.

Halv fyra vaknade jag av galopphästar utanför sovrummet...

Åkte till C som var mycket mycket spånig i frisyren. Hon fick komma ut och bli pysslade med, till och med salva på hovara, sen kom Lena för att spruta henna.


Så var min dag.. Tokig premiär med "nya" körkortet!!

Det är så många som man vill tacka, men de läser nog inte bloggen haha!

Imorgon blir det att vara fröken åt Sara och sen fortsatt sjuksyster. Där emellan lite hinderfixare..

Tack å hej!!

Presentation


Andréa bloggar om allt och inget.Oviktiga och viktiga händelser i livet

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Vem är du som läser min blogg?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards