andreavill

Alla inlägg under september 2010

Av Andréa Bylock - 14 september 2010 21:31

Ingen mjukstart här inte, trots måndag!


Skola och genomgång av boken.... De där så kallade "kamraterna" i klassen har just passerat minusstrecket...

Vi satt i ett klassrum. Totalt 12, varav två på bakre raden.. Vilka då? Jo Andréa och Susann såklart... Sen skulle vi dela in oss i grupper om 4-5 i varje.. Då tänker ni kanske logisk matte 4 st i 3 grupper men ack så fel.. Det blev visserligen 3 grupper men 5 st i 2 och jag och Susann i en...

Det spelar ingen roll så men det känns ruttet att inte ens blivande lärare kan öppna sinnet och tänka att oj då nu blev det lite ojämnt här... Hoppas mina barn, som jag inte har ännu, får någon annan som lärare än dessa...


Åkte från skolan vid tre och hade massage kl fem så jag ville liksom inte åka hem så jag svängde för Herrgårdsvägen och alla M. Det var härligt enda in i själen att träffa de barnen igen. Molly var lite skeptisk men en som var på hugget direkt med bilar och pistoler var Mio. Han körde fullt ös med både bilar och pistolskjutande.. Innan jag skulle gå tog han fram gitarren och drog av "mamma ska vi leka"! Milda är liksom "flytta hemifrån"-redo känns det som!!


Massagen var inte lika skön idag... Hon drog i mina senor så dom är lite mindre fast nu! Blir helt trött och täppt i näsan... Vi pratade lite häst och hon gav mig många råd om hur jag kan göra på mina djur!


Fort hem för att mötas av en bråkig och dum ponny! Han var jättebesvärlig idag! Savanne hamnade återigen på minus... Natali Truls var med upp, roligt å se de gamla stalltjejerna ibland!

Mojje fick skrubb!!

Sen de andra två, A fick en promenad! Snällare häst får man leta efter; trots en sko och skumt ute gick hon fortare och mer villigt än C med 4 skor och sulor fram! Märkligt!

Upptäckte ett lite sår på hasen på A, tvättt å salva så blir hon som ny imorgon.. Inte för att jag är vaken nog vid morgonfodring för att ens avgöra om de har puls men ändock!


Nu ska jag få äta och sen ska jag får göra vad jag vill! Hej!

Av Andréa Bylock - 13 september 2010 20:39

Jag har rört på fläsket idag!

Cyklat till stallet och sen ridit! Jag går alltid till lämplig "kliva på" stock eller stubbe.. Idag var den på vid gropen i Åsbergsviken. Red i gropen och på stigarna där. Hon blir alltid lite busig där, teorin är för att det är så bra underlag så hon känner väl att hon har fäste! Hon är väldigt fin att rida, ska snart bege mig ner på banan å "trimma" henne lite... Hur mycket trimma det nu blir på en halvigång häst med en halvhurtig ryttare.. Men men...

På väg hem fick jag cykla snabbt eftersom jag inte hade nån fram lampa...


Jag har tagit kort men lämnade kvar kameran i stallet då jag fortsätter mitt fotograferande i morgon.

Morgondagen.. Massage och Kalahari! Sen ridning med Jessica och Sofia. Sen mina hästar!

Det rullar på nu... =)

Nu CSI!!!!

Av Andréa Bylock - 12 september 2010 00:06

i Norrköping!

Fredagskvällen bjöd på Hugos i Norrköping.

Dit kom vi efter en snabb, panikartad shoppingtur på Ingelsta Centret där jag hittade en fin grön mössa och de andra två frossade i nagellack! Det värmer inte mucho i vinter när snön viner kring öronen!

En felåkning á la större modell hanns oxå med...

Äntligen framme i lilla Mexico och Madde, där girlanger och mustacher var obligatoriska!

Hugos var the place to be så att säga.. Då det ena av de ställen som finns att välja på hade orientalisk afton... (say no more utan att bli klassad) och ett annat stängde ett, dansgolver var tydligen fullt med rödrutiga skjortor och cowboyshattar!


BRA musik, fina pojkar att titta på och roliga moves!

Kvällens svettning kvalar in i 2010 års pärs, ihop med Skara-maraton (riksutställningen!!)

Tyvärr Linda, så är det bara Madde som har nåt att rapportera... Vi andra höll oss till vatten....

Jag låg på första parkett på parketten på mitt madrass vid balkongfönstret, sval men med torra ögon vaknade jag imorse. Dock lite sent men Ida hade redan flyttat bilen som ju stod på tidsbestämd p-ruta. Halv ett gick vi till pizzan, då hade vi hunnit med en klassiker: The Hangover!

Åter i Karlskoga halv fem!

Sen dess: hästar i alla dess former och mat i alla dess former!

Nu: Tack för mig, god natt!

Av Andréa Bylock - 10 september 2010 09:24

en väldigt tidig morgon för mig idag, är ju trots allt student =)

Vaknade halv nio av mig själv... Snart ska jag åka till hästarna! De är verkligen mitt liv, allt jag gör kretsar kring dom. Och de kommer aldrig "växa" upp och flytta hemifrån så jag får dras med dem forever...


Tar med kameran upp nu... Så ni får kort på den nya!


Hej!

Av Andréa Bylock - 9 september 2010 21:25

Så här var meningen... pikétröja från Anky blev pikeurtröja....


Idag har jag varit vid naturreservatet Kvismaren i Örebro. Det häftigaste var de två väldigt unga ca 17 år gamla ringmärkarna som utan problem artbestämde fågel efter fågel, de mätte, vägde och undersökte bofinkar, järnmes, starar och alla möjliga småfåglar!Själv var jag nöjd att jag kunde 11 av 12 av sveriges vanligaste fåglar.. hmm snacka om att ligga i lä...


Sara och Hamboll hoppade lite på kvällen och det gick väldigt bra. Så nu är målet 80 cm på Påskhoppningen! Det vet jag bestämt att de klarar!


Sen upp till C och A, de fick sig en borst och en myspysstund. C fick stå med BoT på bakbenet som hon skadade i somras i hopp om att få ner tjockleken lite..

Fungerar det om man sätter en padd på magen på sig själv...??

Nu funkar det bra i hagen, annat var det igår när Joppe (pilen) hade Boviken Derby med Angel som hare... Svettiga som "jordsvin" var de båda två och Anna och jag fick fly för livet in i brännässlorna! Men idag fick jag rapporter om att det hade både gnussats och kliats! Jobbigast hade C på kvällskvisten då hon och J fick gå ner till de stora.. Hon kämpar som en besatt med att få någon som helst "privacy" med islandshästen...

Imorgon blir det hurtigrutten på fm; stan, rida, packa, få hästen skodd (please please snälla hovslagargud) för kl 16.15 beger vi oss från Charleswood för att hämta upp Idaho och sen vidare mot Maddefan.. För mexikansk fest.. Haha plättlätt, jag vet vad jag ska va! En tequilamask såklart..


Hej då bloggen... Hej hej lovely tiramisu-glass!!!

Av Andréa Bylock - 8 september 2010 22:13

pikuertröjor?

Av Andréa Bylock - 8 september 2010 11:29

Mitt liv har ställts lite på ända då jag har införskaffat ett projekt..

Sysslolös som jag är    


Numera står lilla Angel i stallet i Boviken och ska försöka dra sig undan dödsgapets kant. Det är en gullig liten brun tjej med söta ögon som inget hellre vill än att bli lite skrubiiskrubbad var som helst... Fortsättning följer =)


C tycker sådär om sin nya "väninna", först och främst klargjorde hon att "du får skaffa dig en egen islandshäst, den enögda är min! Efter mycket hot och påminnelser om Strömsholm resan i juli (från min sida) kom C in med endast två svullna bakben och lite skrapsår på höger bak...

Eftermiddagen bjuder på ytterligare ihopsläpp då Joppe ska få lukta på den nya.. Då får C & lilla J stå kvar inne för C kommer nog storkna om hon ska hålla reda på "sin" man förutom islandshästen....

Har nu ridit på C ett par dagar, lagom cowboysig i jeans, först kändes det stelt och lite ojämnt i bakbenen men de sista dagarna kändes det okej. Så idag ska vi gå på Klaravägen och se om vi kan hålla sams, för där brukar vi vara oense om var platsen för hemvändning är...

Mojje kämpar på! Skötsam som vanligt. Idag ska Ami rida igen..

Måste säga att det är fruktansvärt jobbigt att släpa på sadel fram och tillbaka... Note to self: Kom ihåg att köpa en sadel!

Har iofs min Albion ute på annons så den borde kanske snart "dra" in lite pengar..


Var ju på vuxen fest i lördags. Väldigt roligt! Tiden gick väldans fort och maten var väldans god! Blandningen av folk var salig men intressant! Vi har nog fått ihop en säsong av Linnebäcksfruar här... Ur psykologiperspektiv var det ännu mer intressant! Vi lärde oss att Bettan har en inneboende pyroman och att när spriten går så syns den obefintliga taktkänslan i knäna!


Söndagen ägnades åt hästarna (nähä?). Tömkörning av Brinne och ponny/rehab ridning på Savve.

Åkte sen med Therre, co-driver/kartläsare/sinnesupplättare var min titel denna dag. Åkte på andra sidan Möckeln för lite Cia-träning. Jag gillade hennes melodi; tufft och bestämt men rättvist mot hästen, det är så jag oxå försöker tänka.. Så när jag är mer igång (nähä?) så ska jag prova på... Therre fick veta att hon levde! 


Skolan har varit okej, lyckades bara förväxla nötväcka mot lövsångare på vår dugga om skogen lövträd, fåglar, mossor & lavar. Så jag är nöjd!

Imorgon ska vi till Kvissmaren där vi ska titta på fåglar och andra djur som lever vid vatten.


Nu ska jag göra pankisar eller pangkakor.. För det är ju så man säger...

Resten av dagen ägnas åt hästar och barn och djur i övrigt! Skulle iofs vilja läsa lite i mina skolböcker... hehe! Tenta snart tror jag!


Okej hej!



Av Andréa Bylock - 6 september 2010 21:29

Först utsläpp av fyrbenta! Sen färd mot skola och ekosystem.. Det är intressant, men han gör det så segt!

Det roliga var att jag klämde på fingret å så kom det var.. Jag visste inte!

På vägen hem fick jag åka förbi Rusta och Granngården! Småkrafs typ tvål och decilitermått på Rusta och på Granngården som var sjukt urplockat, innan flytten iofs, köpte jag selen och e vitamin tillskott.


Till Sara:Läs här. Hela Linnebäcksmetoden. Den har vi i nuläget passerat och vi befinner oss i Ami-land. Där händer saker långsamt och kärleksfullt!


Nu ska det ätas kvällsmat... En total uppdatering sen sist får vänta.. Har ju 27 fåglar, 15 träd och 10 lavar & mossor tills imorgon...


Presentation


Andréa bloggar om allt och inget.Oviktiga och viktiga händelser i livet

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Vem är du som läser min blogg?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards