andreavill

Alla inlägg under januari 2010

Av Andréa Bylock - 11 januari 2010 23:07

Nu är det för mycket i min hjärna. Kanske är dax att inse att jag klarar inte av allt som är mitt liv nu.... Allt är så snurrigt. Glömmer bort, tappar bort, minns inte är vardagsmat för mig.

Har liiite för mycket att göra hela tiden. Är jag en livsnjutare som inte känner stress, javisst!    Lever mitt liv lite för snabbt för att andra ska orka hänga på!


Tycker att folk som inte kan göra en grej bara för dom har en annan grej att göra den dan är... inte lata men oarbetssam.... eller nåt sånt! Ni fattar..


Jag trodde att det var tisdag och torsdag som var skoldagar. Har varit så sista delen på höstterminen men nu är det helt plötsligt onsdag och fredag.

Min födelsedagspresent till mig själv är ledig tid!!


Okej. nu skiter jag i det här å gå å duschar!!

Av Andréa Bylock - 11 januari 2010 21:40

innan allvaret drar igång igen. Nu är det tre tuffa dagar sen är det matte som gäller. Undrar om jag kommer ihåg något från gymnasiet...? Öhh nej


Idag fick jag den bästa ridtur jag på länge..Vrång först, men sen jättefin. I form i alla gångarter och rätt så lugn och taktfast!

Sen kom hovslagaren och det fick väldigt bra, hon körde sina partytrix först men sen lugnade hon sig! Jag tror att hon sover skönt i natt, hjärnan och kroppen har jobbat idag! Skönt för henne.Har inte hunnit så mycket annat, förutom lite läsning.. Typiskt att den intressantaste boken ska vara den tjockaste!?!

Måste få ihop två sidor tills imorgon. Vad kommer inte att hända den här gången? Jo, den där sovstunden som jag brukar få behov av i stressade situationer, eftersom det finns ingen tid till det!


Nu återgår jag till CSI NY


Av Andréa Bylock - 10 januari 2010 19:16

Jag har ramlat av idag!!

En väldigt pigg och ostyrig Caiprinhia begav sig från stallet strax före fyra. Jag klev på tio minuter längre upp på vägen. Travade, fattade så småningom galopp. Tre språng senare tittar hon till vänster och beslutar sig för att svänga höger, helt obekymrad om att det är en granskog där! Jag hade en skräckupplevelse eftersom en gran var strax till vänster om oss så jag hoppade/släppte taget = ramlade av i en snöhög! C sprang, uppvarvad som bara hon kan bli ännu djupare in i skogen...?? Men sansade sig snart och kom till morötterna! (Morötter - Caiprinhia 1-0)

Sen gick vi för att hitta en "gå på"-sten igen... !! Hittade en stubbe som fick duga, red vidare på en lite uppjagad fortfarande lika ostyrig häst. Tuffade vidare och fick nytta av stiglädret kring halsen! Men till slut lugnade hon sig och vi kunde gå hemåt! Stannade flera gånger på vägen hem och ville inte gå, när vi kom hem och stallampan gav lite ljusare så såg jag att hon var alldeles svettig! Fick stå med goa Bucas täcket en stund!

Så morgondagen bjuder på mer ridning!!!! Och fyra kommer hovslagaren!! Spännande!


Lever du än mamma...?? Jag slog mig inte!

Kram kram

Av Andréa Bylock - 10 januari 2010 14:20

  Snö-Mojje!

Av Andréa Bylock - 10 januari 2010 14:03

över Brinne.... Ska vi åka på utställningen den 27 feb? Maggan och Roger är på ett kryssningsfartyg någonstans i Karibien så det är ju bara Rebecca och jag. Det hänger på väglaget kan man säga. Visserligen inte så långt, bara till Kumla men ändå. Jag ska höra med mina andliga rådgivare.

Han har blivit så duktig, nu galopperar han i båda varven utan problem. Han är så balanserad och stadig. Tänk om han vore 30 cm högre. Vilken pärla!


Mojje fick stor guldstjärna idag. Alla gångarter, väldigt få motorstopp och energi enda till slutet. Nu står alla tre å vilar i sina boxar. Ska äta lite nyponsoppa sen ska jag släppa ut dem igen. Tänk om man kunde ha två egna hästar hemma och två inhyrningar, varför två?? Jo, för då får de dela på helgmornarna!!   


Till veckan börjar skolan igen. Sista veckan med Didaktiken, sen Matte-kurs. Måste komma ihåg att beställa böcker ikväll.
Kör vik/praktik samtidigt, smidigt och bra ekonomiskt =). Hoppas på att kunna fixa fredagen ledig. Terre önskar vidare jakt på väska i Örebro, passar bra då hon får en personal tour at University då. Vi kommer ju blir skolkamrater. Kanske kan få bilsällskap någongång ibland!


Ska vidare till C nu efter nyponsoppan. Blir härligt med ridtur bara hon inte önskar slänga av sin matte! Vill ha ridbana och ny sadel nu!!

Okej hej!

Av Andréa Bylock - 9 januari 2010 20:15

fortfarande jäkla kallt! Tårna är borta sedan länge och kinderna håra som is!

Idag hade jag morgonen i stallet, skyndade mig hem å sov en liten stund! Fortfarande varmt efter brasan igår kväll. Jag köpte hästmat och hämtade Rebecca vid elva sen red hon på grabbarna. Brinne är en riktig guldstjärna! Dock lite på bushumör idag...   <-- så snabb i galoppen!

Mojje inte lika snabb(!), han vill helst, om han får välja, stå blickstilla! Å när matte smackar så blir det rivstart. Bara för Becca att hålla i sig.

En bra sak som vi lärt småkottarna är att de får godis nästan alla gånger de stannar så de förknippar ptroo med morot. Inte alltid härlig känsla för ryttaren, (whiplash) men de stannar alltid!


Nu väntar jag på att mamma ska komma med näring eftersom det straffar sig att inte äta frukost, då gör magen uppror! Viva Proviva!! Å lite glass.....=)


Tidningen Ridsport har en artikel som heter "Sköt hästen rätt i kylan". Eftersom jag är lite av en sucker for drama, så trodde jag att Sköt var från verbet skjuta! Många tankar innan artikeln kom upp!

-25 grader är väldigt kallt, men trots att vi verkar ha ständigt 10 minus i stallet nu så är hon alltid varm under täcket. Hon får dock extra extra av sin matte om kokar upp vatten i vattenkokaren så hon får ljummet vatten.

Älskar mitt Horseware täcke, det är bra passform! Inga bogveck eller att det "viker isär" sig i fram. Ska verkligen spara pengar så jag kan köpa ett till på Scandinavium, som är snart snart... Semester!


"Never eat more than you can lift"

The one and only Miss Piggy!

 

Av Andréa Bylock - 6 januari 2010 22:40

Så kallt var det i morse... 25 minus! Inne i C's stall -8. Hon verkade hur nöjd som helst med sin begagnade men väldigt fina Horseware täcke. Fick gå ut i hagen med massa massa hö! Joppe hinner bocka & rulla sig innan han kommit nästan!

Jobbade på ridskolan idag igen... Fryst vatten och inga hästar ute när man kommer gör att allt tar extra lång tid. Tur att mammaluringen kom när det var dax att packa hö, en grej som hon är rätt så bra på!


Sen hem för mitt nya bästa tvprogram Glee. Så totalt American cheesy, men jag gillart! Man blir glad i hjärtat! Så nu får jag problem på torsdagar kl 21. Criminal Minds eller Glee.....?  


Hade hoppning med tjejerna på kvällen. Det gör mig lite ledsen att en av bruttorna tvivlar på sig själv och sin häst. Det är hårt arbete framför dom, men en ärlig kärleksfull chans till så blir det nog bra!


Vårrullar och lite wok på kvällen... Ehh tio! Brände mig på plattan, stackars mig. Känner mig lite svag. Ska nog äte en polkagris som medicin!


Imorgon är det ännu en kall dag, men snälla låt det bara vara 10 minus. Jag vill ju rida! Ska nog använda mitt fina ridtäcke då!


Betala räkningar och sen kolla in alla nya kataloger som har kommit med posten!

Natt natt du!

Av Andréa Bylock - 5 januari 2010 23:42

är kung på bildera å fix! Se vad fin min blogg är nu... Och nya bilder ger hon mig oxå!!

Mammahästen!

  Känner mig ibland dålig för att jag inte tar hand om henne bättre. Men är på en plats hon trivs och Lena tar hand om henne jättebra, men ändå.... =)


  Varför är hon alltid vild i manen?

Jo antagligen för att hon precis har sprungit som bara en Blondie kan göra...


 

Sommarhäst är kärlek!

Presentation


Andréa bloggar om allt och inget.Oviktiga och viktiga händelser i livet

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Vem är du som läser min blogg?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards