andreavill

Alla inlägg under januari 2010

Av Andréa Bylock - 22 januari 2010 22:28

Okej man är oskyldig till motsatsen är bevisad men... Iofs är han faktiskt dömt, visserligen bara till dagsböter... Dagsböter som han kör in på ett kvarts lopp om det är en dålig dag... Utsedd till årets tränare? Kanske att travsporten och fröken Haya har liknande värderingar angående vilka metoder som ska vara tillåtna. Gården i Florida är som ett ess i rockärmen om konsekvenserna i Sverige visar sig bli stora.Hade det inte varit bra att "svenska travsport" visat att osportsligt uppförande är något som verkligen inte tolereras. Han skulle inte ens blivit nominerad.

En annan märklig incident var att Frank Anderssons häst blev årets 3 åring. Märkligt i det avseendet att Frank Andersson inte äger något enligt Kronofogden. Märkligt att förre tränaren vägrade gå upp på scenen utan satt kvar vid sitt bord och tjurade som en barnrumpa.

Tur att travsporten behåller sin image som en sport där fuffel och båg är gemene mans bästis och att hästen är ett redskap, med samma värde som en Ikea soffa. Nu finns det undantag här oxå som i alla fall....


Fast Åke, om du nu inte använder den där grisfösaren kan jag gärna låna den ett tag, har en istadig häst som inte vill gå på transporten...



Av Andréa Bylock - 22 januari 2010 09:12

Det är dock inte så tidigt för gemene man, de flesta har ju hunnit jobba både en och två timmar. Men som student så finns och behövs inga rutiner. Mina hållpunkter i livet består av hästfodringar och tv-program men ibland även föreläsningstider och seminarieträffar. Om du frågar mig ett rätt så behagligt liv, kan förstå att visa bara fortsätter att plocka högskolepoäng. De vill helt enkelt inte in i "det vanliga livet" och de rutiner som hör till.


Fodrade hästarna i morse. Det är "morgonstund har guld i mund" som gäller då. Hästarna verkar fridfulla och ingen stress. De går så stilla (undantaget Joppe) ut i hagen och efter lite runtvalsande så ställer de sig vid en höhög och njuter. Hur kan hö fortfarande vara så gott efter så många år....?

Att fodra hästarna och sen komma hem och sova är helt underbart. Man sover som en baby. Helst ska man ha varit i stallet tidigt, inte senare än sju för att "natt-sömnen" ska komma tillbaka.


Efter min morgonrutin; Bondi Beach så ska jag gå en sväng med Mojje. Han kommer lite i andra hand hela tiden. Han är mitt dåliga samvete. Den andra är för tillfället väldigt rolig att rida på. Okej, det går väl inte skitbra alla dagar men nästan! Ska rida samma väg som igår då underlaget var perfekt då farbror Bernt skrapat bort snömodden som låg uppe på.


Snart snart är det Scandinavium. Innan det ska jag till tandläkaren... Nåt nytt påhitt från hennes sida är att jag ska komma en gång i halvåret i stället?! Högkostnadsskydd snarast!


There is no love sincerer than the love of food.

George Bernard Shaw, (1856-1950)

Bio

Av Andréa Bylock - 20 januari 2010 22:15

Har nu sett Snabba Cash... Ojoj, jag visste inte att "bratt"killar kunde vara så snygga... Men så sviniga!!

Man vill ju bara ta hand om Joel... han spelar rädd och osäker i den här filmen med..


Åkte från Örebro med plånboken kvar i Susses väska! Knäppt!


Imorgon ska jag rida igen, hoppas på piggare häst och gladare väder! Idag var hon ostyrig i boxen. Märklig tjej det där.


Men det får räcka så här då...

Av Andréa Bylock - 20 januari 2010 11:21

Nu ska jag läsa i min mattebok... Konstigt att läsa om matte på ett sätt men det får väl gå!

Idag gör Therre sin första dag i skolan. Det ska bli roligt å höra henne berätta om kurskamraterna... Alltid får man knepiga människor på sin kurs, man vill ibland rada upp dom och skjuta dom....

Ikväll ska jag och Susse gå på bio, Susse är inte en av de kurskamrater jag vill skjuta!

Snabba Cash med Joel "Husbandtobe" Kinnaman.  

Det är ju en hemlig signal till mig... Röd jacka!! Min bästa färg!


Idag var det en tjomme här och fixade värmepumpen, det var bra för då var jag tvingad till städning!! Så nu är det väldigt ordnat där det inte går att stänga till... Alltså i kök, hall och vardagsrum! De andra rummen är fortfarande i dimma.....damm


Igår var jag till Karåsen, köpte äntligen min Anky tröja. Såklart röd! Så snygga grejer. Jag ska bli miljonär.....Där fanns DeVito, hur gullig häst som helst. Som oxå luktade så där gott!


Nu borde jag läsa mattebok men det kommer bli allt annat för att slippa...


Tudeliduu

Av Andréa Bylock - 18 januari 2010 00:36

Har officiellt slutat att fylla år!! Nu är det liksom inte roligt längre... Va fan 26 år!


Dagen började med lång (för lång) sovmorgon. Åkte å red, gick helt okej! Vad snabbt man höjer sina krav, förut var jag salig om hon tog rätt galopp en gång. Nu vill jag ha bra form och skänkelvikning!!Miss Migrane började smyga sig på, men jag trodde att det var nog bara snöblindhet...?!   

Kom hem och Rebecca började men Brinne, då var jag som i en egen värld! In i dimman, lallade till slut in och mörkläggning påbörjades, fick ringa till mamma och säga att vi skjuter lite på kalaset... Halv sex vaknade jag av att huvudvärken och illamåendet var borta! Skönt. Då åkte jag på mitt eget kalas i Timsbron. Ida kom oxå!


Haha, stackars Rebecca knackade på och gav mig en present... Jag vet inte riktigt vad jag svarade... Mumlade tack och hej och vände tillbaka till sängen!! Men det ska bli gött med huvudmassage nu varje kväll framför teven!! Så man lär sig att slappna av!


Mitt nya mer hälsosamma liv börjar imorgon, hälsosamt i den bemärkelsen att jag ska bara göra saker för min egen skull lite mer och ska jag göra det för någon annan så får dom betala!

Varva ner mer och vara ledig ibland.Stänga av mobilen ibland!


Okej... Nu tar jag natten

Imorgon börjar Matten, blir nervös när inte ens Therese, Ida eller min bror vet vad Magisk Kvadrat är?? Det blir svårt!

Av Andréa Bylock - 17 januari 2010 12:03

Jag är verkligen inget fan av PH men igår tittade jag lite...

Okej, TV framställer gärna deltagarna på sätt som inte alltid speglar sanningen men Catja...?? "Catja, 21 år. Barnskötare" Tack och lov att hon inte bor i närheten av mina barns framtida dagis. Vilken människa, jag trodde att barnskötare var ett yrke där sympati, medkänsla och omtanke för andra var viktigt. Men tydligen inte på Catjas förskola. Men nu läste jag lite till och antagligen är hon inkvoterad pga av sin bakgrund. Då slipper förskolan bli anklagad för att inte vara integrerad.


Den där Pontus är nog lite utav en spanare... Som en katt bland hermelinerna. Lite grann vad journalisten Erik Niva gjorde i dokusåpan Farmen, låtsades vara någon annan för att bli kändis typ.


Nog om detta!


Nu är det ju min födelsedag! Konstigt att vakna upp själv... Å ingen som sjunger för en.

Caiprinhia väntar så jag ska snart åka dit! Först lite födelsedagsglass!!


Sa jag att det gick jäkla bra att rida igår!!

Av Andréa Bylock - 15 januari 2010 22:05

Den här veckan har tagit knäcken-kolan på mig!! Började med att se fel på schemat...

Hur medicinerar man mot vimsighet? Och hur botar man sista minuten syndromet?

Jag har haft låååångt lov över jul, bara tre väldigt enkla uppgifter, men såklart så sitter jag sista kvällen och är alldeles uppskruvad. Skulle vara på Österleden halv två med Therese och Ida väntades i bilen var tanken! Men, alltid ett men, jag var på Österleden tjugo i två men varken Ida eller Therese var i bilen och dessutom inte rätt bil. Fick sen åka till Posten, byta bil, hämta Therre och sen långa vägen till Ida. Kl 5 i 3 åkte vi från stan.... Men vi hann till och med äta en varsin cheeseburgare och vara på Uni halv fyra! Snabb rundtur och en bok hämtades på Cb. Lektionen var inställd så det blev liksom bara hej då klasskamrater och sen åkte vi till staden! Therese och hennes obeslutsamhet letade efter väska! Efter hundra snygga så valde hon en väldigt häftig och snygg väska. Fick äta en macka eftersom jag bara ätit den där cheeseburgaren så blev jag lite svag  Sen blev jag svag när vi åkte hem så då fick vi äta plankstek  

Snacka om återfall!! Men snart är det måndag och då tar vi nya tag...   


Dåligt med hästskötsel i veckan! Mkt skola och jobb. Skönt med ordentliga skor på vilddjuret i alla fall!

Imorgon åker Mojje i fina transporten med mamma som chaufför till ridskolan för att hoppa. Sen får Brinne oxå åka. Sen hoppar tjejerna för mig vid 16. Ska man kanske försöka få en stadig tid på nåt sätt....


Nu blir det en beigeversion av fredagsmys... Must och popcorn!!

Av Andréa Bylock - 13 januari 2010 22:45

1. Jag har hellre inget smink än taskigt smink... Skräckexempel är en typisk sjundeklassare med alldeles för mycket foundation (eller vad det nu heter), tre ögonfransar, inga ögonbryn, men två ditmålade, och läppar som oxå är nersmetade med foundation!

2. Jag är hellre "tjock" (eller vad det nu är jag är) och rolig än "smal" och tråkig. Inte för den skull sagt att jag inte kan bli "smalare" och ändå fortsätta leverera skämt på toppnivå!

3. Jag har hellre en lagom häst än en häst som är toppnotch men bara är "skadad" (eller vad det nu är)!

4. Jag har hellre en rufsig kanin än ingen kanin....Okej nu känner jag att det börjar ta slut på uppfinningsrikedomen....   


Imorgon min sista dag på Österledsskolan!!! Tråkigt, men skönt att min konstiga, orytmiska och ostrukturerade vardag kommer tillbaka!!

Jag kommer sakna vissa barn, ja ni är barn även om ni tror att ni är något annat, vissa kommer jag inte sakna. Vissa hoppas man och önskar att blixten slår ner i....

Många gånger har jag önskat att jag var som Adam Sandler i Click, att jag hade en fjärrkontroll å kunde stoppa tiden, ge barnet i fråga en dansk skalle och sen trycka på play igen....


Hinner inte med de små fina djuren. På lördag ska Mojje löshoppas och Magi & Brinne oxå. Ska sen kolla lite på några ponnytjejer (okej några stora men jag vet att ni vill vara ponnytjejer)


Nu tar jag en apelsin och helt enkelt väntar in klådan!!

Presentation


Andréa bloggar om allt och inget.Oviktiga och viktiga händelser i livet

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Vem är du som läser min blogg?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards