andreavill

Alla inlägg under augusti 2011

Av Andréa Bylock - 9 augusti 2011 00:11

Ni får låtsas att det är tisdag...

Hemkommen efter ett par, tre dagar i Dublin!

Resan började redan på torsdagkvällen då vi sov en natt på ett hotell för att inte behöva åka så tidig!

  Resesällskap #1

  Resesällskap #2

  Kortet visar hur tråkiga moln som mötte oss.. Vi fick cirkla ett extra varv innan vi fick landa å då fick man se hur fint Irland verkligen är!

Irland har inte kabinväsksvänliga gator. Det är superadvanced att rulla två väskor på hjul på gatsten! Och kartan visar inte Stephens Greens vägar korrekt! Jag trodde här --> och mamma trodde <-- där

  Den fabulösa utsikten från rummet!

  Göttigöttansängar!

Anlände till hotellet 14.00 och efter en snabb (nja, allt är relativt vid 27års ålder) uppfräschning begav vi oss ut på stan efter något att äta.. Jag hade redan ställt in mig på Hard Rock och tillhörande Chocolate Cake men ville inte riktigt röja mina intentioner..

Efter ett par timmars strosande så kom vi helt märkligt och överraskande fram till Hard rock... oops!

Mamma tog nån slags kyckling och jag tog oxå nån slags kyckling! De har kyckling överallt!

Det var lite som i himlen eftersom en Bahama Mama enbart kostade €5!

 

Och erkännas ska att jag faktiskt var lite nervös och orolig! Tänk om jag släpat min mamma hela vägen till Emerald Island och så hade Hard Rock inte längre Chocolate Cake på menyn! Men men de hade fortfarande det! Och jag kunde andas ut, lite snabbt kalkylerat räknade jag ut att jag hade ytterligare tre dagar som potentiella kakätardagar!

 


Vi inhandlade därefter lite frukost och letade oss tillbaka till hotellet! Sov göttigöttans i sängen. Dock vaknade jag halv sju av hostattacken med stort H... Mamman borde sluta röka (alternativt röka mer så alla flimmerhår försvinner..obs hennes egen teori!!)


Lördagen inleddes i ett alldeles härligt långsamt tempo. Elva klev vi på bussen som skulle ta oss och ziljarders andra till RDS.

En sak som är så annorlunda mot Sverige är att om två personer verkar förvirrade (kvinnorna Bylock förslagsvis) så kommer det en tredje person och hjälper till med vägbeskrivning eller tolkning av busstidtabeller eller vad det nu kan vara.. Händer never i Sverige!

Rekade omgivningen i väntan på Rebeccas ankomst och till slut kom hon. Genomblöt! Irland visade sig från sin bästa sida under våra första timmar där, dock fick Rebecca motta regn! Massa regn! 

Vi är vana med mässorna på Scandinavium eller Globen där det 98% hästutrustning som bjuds ut till försäljning men här var det nog tvärsom.. Det fanns en hel mässhall med antikviteter, tavlor, statyer och annat krimskrams alltså. I de andra montrarna såldes det Tupperware, sjalar, godis, ballonger, nallebjörnar, vispar, stekpannor, smycken osv osv...

En monter sålde plast!


  Dublin Horse Show har fyra tävlingsarenor (tror jag) varav en är internationell och två är utställningsringar på gräs och den fjärde är en sandarena där amatörer tävlar. Vi har sett fölvisning, from racehorse to ridinghorse, höjdhoppning, gymkhana, showklasser och ponnybarn som rider runt och är fina! 

Det finns så sjukt fina hästar och det finns så sjukt fula hästar där...

Vid halv åttatiden gav vi upp och försökte oss på bussen in till city igen... Det gick bra! Mammamagen krävde pizza! Så vi letade oss fram till Temple Bar och rest. Boticelli. Rebecca åt sin godaste pizza ever! Hon blev stennöjd!

Till slut kom vi åter till hotellet och efter en stunds tjatter somnade vi gott! Dock hade Rebecca en väldigt konstigt formad sovsäck, hur hennes chef har fått plats i den vet jag inte för jag antar att han är större är Rebecca!?

Söndagen inleddes på samma lugna sätt som lördagen.. Mamma drog dock iväg för att köpa frukost och för att hennes lokalsinne inte riktigt hade vaknat så vågade hon inte vika av från den stora shoppinggatan vilket resulterade i mackor som kom från andra änden på Dublin... Ljust bröd och "glada kon-ost" gör susen för humöret!

Vi hann med en snabbtitt på Dublins naturhistoriska museum. Lite mindre än Stockholms..

Hittade den här lilla krabaten..

 

Vi var inne i varenda köpvänlig butik och tillslut hamnade vi på Penneys.. Samma känsla som slår emot mig när jag kliver in på Ullared kändes nu i mitt bröst! Det är en känsla av hysteri men samtidigt en väldigt trötthetskänsla! Det var bara att kavla upp ärmarna liksom å ge sig in i hysterin!

Till slut kom vi till kassan.. sjalar, skärp, paraply (såklart), en ring och ett smycke att ha på väskan liksom.. Det mesta i reahörnan!

Eftersom Rebeccas tåg gick hem så var vi lite ivriga att hinna med en chokladtårta! Så snabba språng till Hard Rock återigen... Denna gång inte kyckling!

     

Rebecca gillade oxå chokladtårtan!


Efter vi släppt av henne vid taxin så gick vi till hotellet för att ta fem och sen ville vi i alla fall kunna säga att vi besökt en irländsk pub så vi begav oss till Porterhouse... De har sitt egna ölmärke.. eller typ tio olika sorter! Men vi dricker ju inte öl så de hade de inget för!

Måndagen inleddes med väckarklockan och dax för hemfärd! Flygresan var lite turbulent, tur att jag inte är skrajsen!

Hemma i Karlskoga kvart i nio och i precis lagom tid för Csi och Eddie!


  Vi äter mackor i Stephen's Green... irländarna äter mackor hela tiden! Natinalrätt tror jag bestämt!

Slutsats: Vi hade det för jäkla gött! Lite för få dagar.. Nästa gång, som ska bli snart ska vi åka till Tullamore och Rebecca!

Av Andréa Bylock - 4 augusti 2011 12:34

Är just nu mitt uppe i packningen. Ska tömma kameran på bilder och ladda den med ny energi!


Har förvånansvärt lätt att packa vilket allt som oftast innebär att jag glömt något.. Handduk, tandborste eller tjocktröja är frånåkt mer än en gång!


Ska inhandla "typiskt svenskt snacks" åt Rebecca.. Ojoj, bara det är ju 10 kg plus stigbyglar!

Det är läskigt vad det suger i min shoppingtarm och den har likt de andra tarmarna rätt så mycket att säga till om!


  Återgår nu till mitt packande!

Hej hej!


 

Av Andréa Bylock - 3 augusti 2011 10:33

Jag väljer å vrakar bland bloggämen att förhandla!

Ska jag skriva om problematiken om korta killar? Eller ska jag istället diskutera tävlingsverksamhet och anordnandet av tävlingar. Eller ska jag bara helt enkelt bjuda på en dagbok över mitt icke ridande liv? Eller en tease om hur fantastiskt Dublin kommer att bli?!


Jag vet inte...


Det jag kan meddela är att team Emilia varit på Sommarpremiering på Kvinnersta!

Bilder finns på Anna Sundells picasaweb...

38 p blev resultatet! Väldigt stolt över min flätning och över att jag inte kräktes av pirr! (eller av den friterade kycklingen...)


Jobbade stenhårt på att skrämma upp tjejerna med diverse skrämseltrix på lördan som spenderades i Maddes (pappas) stuga ute i skogen. Glassfrukost och en heldag på gallerian!


Nu ska jag fortsätta med att bringa ordning i livet!

Hej

Presentation


Andréa bloggar om allt och inget.Oviktiga och viktiga händelser i livet

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Vem är du som läser min blogg?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards